Programok hétvégére

2018. március 30.-április 2.
Tojásfestés, nyuszisimogatás, vásárok, koncertek és számos kiállítás várja a húsvéti hosszú hétvégén a fővárosiakat. Hétvégén indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ami egészen április 22-ig kínál jobbnál jobb programokat. Aki meglátogatná a Szépművészeti frissen felújított Román Csarnokát, húsvéthétfőig még ezt is megteheti.
Budapest Fotó Fesztivál 
Budapest 
február 28. – április 20. 
www.budapestphotofestival.hu 
 
A Budapest Fotó Fesztivál, a nagyközönség számára nyitott kiállítás-sorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. A 2017-es sikeres nyitó év után 2018-ban is izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. Az egyes múzeumok húsvéti nyitvatartásáról a múzeumok honlapján lehet tájékozódni.  
 
Budapesti Tavaszi Fesztivál: Ősi jelek újraírva - Fekete Ildikó tojásfestő kiállítása 
Duna Palota 
március 30., 9:00 
www.btf.hu 
 
Fekete Ildikó Junior Prima, Magyar Kézműves Remek és Gránátalma díjas tojásfestő kiállításain körülbelül ezer darab hímest mutat be, 2008 óta pedig nemcsak magyar, hanem szerb, cseh és ukrán motívumokkal díszített hímes tojásokat is készít. Bizonyos esetekben a mintákon, motívumokon kívül az is érdekes lehet, hogy az adott rajzolatot ki gyűjtötte. Kevesen tudják például, hogy Móra Ferenc, Kodolányi János vagy Dsida Jenő is foglalkozott ezzel a művészeti ággal, a kiállítás általuk gyűjtött motívumokat is bemutat. 
 
Budapesti Tavaszi Fesztivál: 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás 
Capa Központ 
március 30.- május 13. 
www.btf.hu 
 
Idén is a Capa Központban mutatkoznak be az előző év legjobb magyar sajtófotói. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által szervezett Magyar Sajtófotó Kiállítás több mint három évtizede a magyar fotóriporterek, a fotográfia ünnepe, és hosszú évek óta a Budapesti Tavaszi Fesztivál része. A kiállítás anyagát a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett 36. Magyar Sajtófotó-pályázat adja.  2017-ben készített, díjnyertes egyedi fotókat (hír), illetve sorozatokat (riport) láthatunk majd a falakon, tizennégy kategóriában.
 
Nyúlkaland 
Kassa - Trip Hajó 
máricus 31., 10:30 
www.tripart.hu 
 
Szívhez szóló mese a bocsánatkérésről, egy nyúlcsalád életén keresztül. Vajon a felnőtteknek mindig igazuk van? Vagy ők is tévedhetnek? Bábos mese Kabalevszky lendületes zenéjével. Ajánlott korosztály: 4+. 
 
Ingyenesen látogatható a Román Csarnok! 
Szépművészeti Múzeum, Román Csarnok 
április 2-ig 
www.szepmuveszeti.hu 
 
A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka március 15. és április 2. között ingyenesen látogatható mindennap - a húsvét ünnepek alatt is - 10.00-tól, utolsó belépés: 17.00. A csarnok zárása 17.40-kor kezdődik. A belépés érkezési sorrendben történik: előjegyzés, időpontfoglalás nem lehetséges (csoportok számára sem). 
 
Budapesti Tavaszi Fesztivál: PONT Fesztivál 
Várkert Bazár  
március 30–április 1.  
www.btf.hu, www.pontfesztival.hu 
 
Kreatív gyerekjátékok, húsvéti népénekek, tavaszváró dalok, mesék és megannyi változatos program vonul fel. A gazdag tematikájú workshopokon kipróbálható a tojásfestés, de megismerhetjük a cremonai hegedű csodáját, felfedezhetjük a polifónikus éneklés szardíniai hagyományát és elsajátíthatjuk a flamenco alapjait. Lesz szőnyegszövés, megtudhatjuk, milyen a horvát mézeskalácskészítés, de ámulhatunk a hórihorgas gólyalábasokon és csodálhatjuk a világjáró marionetteket, amíg a gyerekek alakíthatják a mesék fonalát. A kicsik mindemellett készíthetnek húsvéti nyuszit, csirkét, ültethetnek tojáshéjba növénykét, az elkészült kincseket pedig haza is vihetik.  
 
Lúdas Matyi a cirkuszban 
Fővárosi Nagycirkusz  
március 30–április 2. 15h  
www.fnc.hu/musorunk 
 
A Lúdas Matyi a cirkuszban produkciót elsősorban az általános iskolás diákoknak hozták létre, ugyanakkor az egész család számára szórakozást nyújt, függetlenül attól, hogy mikor ismerkedtek meg Fazekas Mihály költeményével. Az előadás egyszerre merít az eredeti műből, a magyar népmesei motívumokból és ad választ korunk fontos kérdéseire úgy, hogy megmarad a tartalom és a mondanivaló.
  Különleges húsvéti vásár  Gozsdu Udvar  
március 30–április 2.
www.facebook.com  
 
A tavaszköszöntő Gozsdu Húsvéti Vásár keretében antik, retró, vintage, art, design és kézművestermékek közül válogathatnak az érdeklődők. A vásárban egyedi termékek, gyönyörű ajándékötletek és különleges finomságok széles választéka várja a látogatókat. Ingyenes!  
 
Húsvéti készülődés 
Mesemúzeum 
március 31., 11:00 
www.mesemuzeum.hu 
 
Friss vesszőből ajtódísz készítése, tojásfestés és -díszítés különböző technikákkal, Farkas Réka iparművésszel. Jegyár: 400-600 Ft. Ajánlott korosztály: 5-10. 
 
Húsvét a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár 
március 31.–április 2.
www.varkertbazar.hu
 
Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, mesterségbemutatóval és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. Ingyenes! 
 
Tavaszköszöntő Húsvét 
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)
április 1–2.  
skanzen.hu 
 
Autentikus környezetben tárulnak elénk az egykori falusi világ húsvéti szokásai, és aki kedvet érez, részt vehet a táncokban, tojásfestésben, húsvéti játékokban. A központi téma idén a FA lesz annak különböző népi jelentéstartalmaival, úgy mint az életfa vagy a keresztfa.  
 
Húsvéti gyereknap 
Gozsdu Udvar 
április 2., hétfő 10:00 
www.facebook.com 
 
Nyuszisimogató, zeneszó és kreatív programok, arcfestés várja a gyerekeket. Ingyenes! 
 
2018.03.27
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.