Csöndesen – Kortárs magyar csendélet

Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. április 7. - június 24.
A Budapest Fotó Fesztivál szervezői idén is közös gondolkozásra és alkotásra hívták a művészeket, hogy a kortárs magyar fotográfusok segítségével bemutassák, miként viszonyul a hazai közeg egy klasszikus fotográfiai műfajhoz.
Ebben az évben a csendélet műfajának kortárs reflexióira voltak kíváncsiak a kurátorok, nyílt felhívásukra több száz pályamű érkezett, ezekből állt össze a Csöndesen című tárlat. A kiállítók között a kortárs magyar fotó minden irányzata és korosztálya képviselteti magát, megmutatva a magyar fotóművészet gazdagságát és a több évszázados képzőművészeti múltra visszatekintő csendélet műfajának izgalmas aktualitását. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt tárlat a Budapest Fotófesztivál és a Kiscelli Múzeum együttműködésével jött létre.
 
|
(3 kép)


Játék
A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka, Az eltört korsó érkezik a Szkénébe április 12-én és 13-án. Az előadást az anyaszínházban a múlt évad végén mutatták be, budapesti színház palettáján pedig most először szerepel.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.