Ata Meséi – Ata Kandó gyermekfotói

Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, 2018. március 30. - június 2.
Ata Kandó tavaly ősszel hunyt el 103 éves korában. A Budapesten, Görög Etelka néven született holland fotográfus nemzetközi ismertségét portréinak, néprajzi fotóinak és divatfotóinak köszönhette.
Utazásai során számos portrét készített gyerekekről, amelyek meseszerű megfogalmazásuk és a gyermekek ábrázolásának, láttatásának módja miatt érdekesek. „A Venezuelában, Peruban vagy a magyar határon fotózott gyermekek nem naivitásukkal, sebezhetőségükkel, hanem bátor, tiszta és erős magatartásukkal ragadják meg a nézőt. Saját gyermekeivel készített sorozatai pedagógiai szempontból is érdekesek és példaértékűek, hiszen a képek alkotásánál a gyerek és a felnőtt szülő egyenrangú munkatárs volt.” Ata Kandó gyermekfotóit a Deák 17 Galériában láthatják az érdeklődők a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
2018.04.02
|
(5 kép)


Játék
A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.