Annák a Magyar Nemzeti Múzeumban

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2018. április 9 - 29.
A székelyudvarhelyi Haáz Rezső múzeum időszaki kiállítása a Nemzeti Múzeumban a XX. századi történelmet mutatja be ’alulnézetből’ egy kitalált székely asszony sorsán keresztül. A kiállítást interaktív programsorozatok teszik még hitelesebbé.
Minden hónap utolsó vasárnapján interaktív tárlatvezetéssel egybekötve lehet megtekinteni a tárgyakat, és kortárs írók művein keresztül szemlélni Anna életének állomásait, a Csűrdöngölőben pedig egy 20. századi „díszletben” perdülhetünk táncra. Este 9-től pedig a SZIMPLA Táncházban folytatódik a mulatság, ahol az Erdőfű zenekar biztosítja a talpalávalót. A kiállításon szereplő Anna történetei kitaláltak, a kisember szemszögéből érzékelteti a nagy történelem forgása alatt zajló életet.

Április 11-én „Egyszer szabad a szegény lánynak is boldognak lenni” és Női sorsok a Horthy-korszakban című előadásokkal készül Jablonczay Tímea irodalomtörténész és Sipos Balázs történész a két világháború közötti szegény nők sorsáról.

A programok regisztrációkötelesek!

|


Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.