Kedvenc helyek

A Vogue nagyasszonyáról készített dalt Azealia Banks

Anna Wintour címmel látott napvilágot Azealia Banks legújabb dala, amely az idén nyáron megjelenő új albumának első beharangozó single-je.
Habár Banks az utóbbi időben főként azzal szerepelt a köztudatban, hogy szinte minden kollégájával összerúgta a port, a botrányok mellett zenei karrierjét sem hanyagolta el; április elején debütált új szerzeménye, amelyet az amerikai Vogue magazin „királynőjéről”, Anna Wintourról nevezett el. A 90-es évek zenei hangzásvilágát újraélesztő dance-slágerben Azealia egyfajta múzsaként tekint a divatvilág egyik legbefolyásosabb női alakjára, sokszor pedig saját magát azonosítja vele. 
 
„Én vagyok maga a kifutó, a többiek csak a mellékpálya; Az első oldalon díszelgek, ahogy a nagyszínpadon pózolok; Az egyetlen dáma, az egyetlen név, amit ismernetek kell” - hallható a pattogós track rapbetétjében. A 68 éves divatmogulról írt himnusz azonban sokkal több, mint egy rádióbarát tucatszám – a harlemi rapperlány elmondása szerint ez a track életének egy új fejezetéről tanúskodik, aminek középpontjában saját maga és Isten áll. 
 
„Ezt a dalt arról írtam, hogy megtaláltam magam és Istent” - ecsetelte Banks. „Ez nem húzható rá egyik vallásra sem, csupán csak azt az érzést testesíti meg, amit akkor érzel, amikor eggyé válsz a világegyetemmel. Olykor félünk kilépni a saját komfortzónánkból, de Isten mindig mellettünk van, hogy tudassa velünk, hogy a megfelelő helyen vagyunk, a megfelelő időben”. 
 

 
Az Anna Wintour az első single a júliusra betervezett második nagylemezéről, amely a 2012-es mixtapje nyomán a Fantase II: The Second Wave címet kapta. 
 
(billboard.com) 
2018.04.09
|


Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.