Kedvenc helyek

Negyvenegy év után megtörte a csendet Elvis halálával kapcsolatban Priscilla Presley

Halottakról jót vagy semmit – tartja a mondás. Priscilla Presley azonban inkább az igazságra esküszik, aki több mint negyven évnyi hallgatás után nyilatkozott exférje halálának valódi okáról.
1977 nyarán sokkolta a világot a hír, hogy elhunyt a rock'n'roll műfaj úttörő csillaga, Elvis Presley. A mai napig csak a Királyként emlegetett zenészt 42 évesen érte a halál, amikor egy augusztusi éjszakán a fürdőszobájában tartózkodva rosszul lett és összeesett. A hivatalos közlemény szerint Elvis halálát szívinfarktus okozta, egykori felesége szerint azonban sokkal inkább öngyilkosságról beszélhetünk. 
 
A Dallasból ismert színésznő a hamarosan az HBO-n debütáló Elvis Presley: The Searcher dokumentumfilm kapcsán törte meg a csendet volt férje halálával kapcsolatban, aki szerint Presley tudatos döntés révén gyógyszerezte be magát. A halálhír megerősítését követően sok rajongó támadta a sztár közelebbi hozzátartozóit, hogy miért nem akadályozták meg Elvis mentális leépülését, azonban Priscilla elmondása szerint koránt sem volt egyszerű a helyzet. 
 
„Senki nem mondhatta meg Elvisnek, hogy mit csináljon. Egyszerűen nem!” - mesélte a 72 éves díva. „Előbb vágott ki az életéből, mint macskát tojni. Sokan megpróbálták, de egyszerűen lehetetlen volt”. Mrs. Presley szavait a Király búcsúlevelei is alátámasztják, amelyekben nyíltan leírja, hogy már nem képes felvenni a harcot a gyógyszerfüggőséggel, így inkább véget vet életének. 
 
(nme.com) 
 
2018.04.10
|


Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.