Tracey Emin (szerelmes) üzenete a pályaudvaron

Lenyűgözte az arra utazókat a londoni St. Pancras vasútállomáson megjelenő üzenet, ami pink színű neon betűkkel írja: I want my time with you (Akarom a veled töltött időmet). De kivel?


Videó forrása: Royal Academy of Arts (royalacademy.org.uk)

A felirat egy brit művész, Tracey Emin műve, aki különösen szeret neon színű feliratokkal dolgozni, de rendezett már nagyjátékfilmeket is. Legutóbbi művét bárki megcsodálhatja, aki a londoni St. Pancras állomáson jár. Emin sosem riadt vissza a nyílt politikai véleménykifejtéstől, ez az alkotása is egy személyes üzenet (I want my time with you – Akarom a veled töltött időmet) Európának, ezzel kifejezve, mennyire nem ért egyet a brexittel. Az Európai Unióból való kilépéssel úgy érzi, az eddig valahova tartozó ország ezután csak egy kis, magányos szigetként fog tengődni az Északi-tengeren.
„Nagyon egyszerűen hangzik, de valójában egy képzeletbeli kérdőjel van a végén, nyitott a jelentése.” – vallja be a feliratot megálmodó Emin. Az elmúlt napokban hallott vélemények szerint viszont mindenki más következtetést von le, és legtöbb esetben a saját életére vonatkozó tartalmat lát benne. Az értelmezést befolyásolhatja az is, hogy a rövid szöveget egy bronz, ölelkező pár szobra felett helyezték el, egy ketyegő óra alatt, ami az idő törékenységét és mulandóságát jelképezi.
„Úgy gondolom, hogy megfelelő üzenet egy állomáson és úgy általában az életben is, ha átgondolod a prioritásaidat, és hogy kivel akarsz időt tölteni.” – mondja a 66 éves utas, Jasmine Eudin – „Akarom a veled töltött időmet… De ki az a ’veled’?”

(theguardian.com)

2018.04.18
|


Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.