Lángoló tüntető az év legjobb sajtófotóján

Csütörtökön hirdették ki Amszterdamban az idei legjobbnak jelöltek közül az év sajtófotóját. Ronaldo Schemidt lángoló tüntetőjéről készült képe vitte a fődíjat és a hírkép egyedi kategória első helyére is ő került.
Ronaldo Schemidt az Agence France Presse francia hírügynökség számára készített Venezuela Crisis című fotóján José Víctor Salazar Balza (28) szerepel, aki lángba borult testtel rohan, gázmaszkkal takarva arcát. A kép 2017. május 3-án készült az egyik caracasi tüntetés során, ahol venezuelai elnök elleni tiltakozás erőszakos összecsapásokba fordult át, és a férfi közelében felrobbant egy motorkerékpár benzintartálya. A fiatal tüntető első-és másodfokú égési sérülésekkel túlélte a balesetet. A World Press Photo a világ legnívósabb sajtófotó-pályázata, ahol idén is 312 jelölt munkáját értékelte a 42 fős, szintén fényképészekből álló zsűri.

A képek Budapesten is megtekinthetők lesznek egy hónapon keresztül a Magyar Nemzeti Múzeumban, a kiállítás szeptember 20-án nyílik.
2018.04.16
|
(12 kép)


Leonardo és a budapesti lovas.
Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2018. október 30. - 2019. január 6.

Munka / Work (Marx200).
Budapest, AQB Sound Studio, október 25. - november 25.

Urmai László kiállítása.
Budapest, Kispesti Munkásotthon MH (KMO), október 26. - november 28.

Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.