Olvadó jövőnk – Az Északi- és Déli-sarkvidék törékeny jelene

Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2018. április 20. - július 2.
A Föld Napjához kapcsolódóan izgalmas és elgondolkodtató fotókiállítás nyílik a Magyar Természettudományi Múzeumban két elhivatott magyar természetfotós, Kércz Tibor és Komáromi Csaba képeiből.
A két fotós arktiszi és antarktiszi útjain több tízezer természetfotót készített, hogy megörökítse az Északi- és Déli-sarkvidék törékeny szépségét – ezekből a képekből tárnak most egy mintegy félszáz darabból álló válogatást a nagyközönség elé. 
 
Az Olvadó jövőnk című tárlat varázslatos tájakra repíti a látogatót, egyúttal pedig arra emlékeztet, hogy a globális felmelegedés, a levegő és a tengerek hőmérsékletének emelkedése a sarkvidékek területeit sújtja a leglátványosabban. Az Északi-sarkvidéken 2010 óta a jég vastagsága ugyanis 42%-kal csökkent, a térség átlaghőmérséklete pedig kétszer olyan gyorsan növekszik, mint bárhol máshol a világon. Az olvadó jég és talaj egyre több megkötött szén-dioxidot és metánt bocsájt a levegőbe, fokozva az üvegházhatást, vagyis az itt zajló folyamatok bolygónk egészére hatnak.  
2018.04.16
|
(3 kép)


Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.