Magyar fotóst is díjaztak a Sony World Photography Awardson

Gárdi Balázs Buzkashi című képével nyerte el a Professzionális verseny Sport kategóriájának díját az idei Sony World Photography Awardson, amelyen az Év fotósa címet Alys Tomlinson brit fotóművész kapta.
A szakmai zsűri a magyar fotós Buzkashi című képsorozatát ismerte el legjobbként, amely betekintést nyújt egy tradicionális buzkashi mérkőzés menetébe az afganisztáni Dawlatabadban.  
 
Alys Tomlinson brit fotóművészt a Professzionális verseny tíz kategória győztese közül választotta ki a zsűri. Ex-Voto című képsorozatával a fotós megnyerte a Felfedezés kategóriát is, és ezzel a sorozattal érdemelte ki a 25 ezer dolláros Év fotósa címet. A Londonban fotósként dolgozó Tomlinson formális portrékban, nagyméretű tájképi formátumban, valamint kisebb, részletgazdag csendéletben örökíti meg a francia Lourdes, az ír Ballyvourney és a lengyel Grabarka zarándokhelyen elhelyezett vallási jellegű fogadalmi ajándékokat. 
 
A zsűri a pályamű értékelésekor kiemelte a pályázat művészi szépségét, kiváló technikai megvalósítását és a zarándoklat témájának érzékeny megjelenítését, amelyet a fotós egy magasabb hatalomnak tett áldozattal teli utazással illusztrált. 
 
Az idén 11. alkalommal megrendezett fotópályázatra rekordmennyiségű, mintegy 320 000 fotós adta le nevezését több mint 200 országból. A világ minden tájáról érkező jelentkezők sokszínűségének köszönhetően változatos témák és az elmúlt évben fellelhető legkiválóbb kortárs fényképek kerülhettek a zsűri elé. 
 
(MTI) 
2018.04.20
|


Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.