New Yorkban állítják ki a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatát

Először 2017-ben Budapesten, majd 2018 februárjában Washingtonban volt látható a Magyar Nemzeti Múzeum Kereszt-tűzben - Keresztényüldözés a Közel-Keleten című kiállítása. Most a New York-i Balassi Intézetben kap otthont.
A kiállítás a Közel-Kelet keresztényeinek nagy mértékben megnövekedett szenvedéseire koncentrál, melynek az utóbbi években estek áldozatául ezek a közösségek. A térség humanitárius katasztrófáira, a terrortámadásokra és a háborús konfliktusokra koncentrál fotók és tárgyak bemutatásával, de az emberi gyötrődésen kívül a szimbolikus keresztény épületek pusztítását is bemutatja.

A kiállítás a másik oldalról is megvilágítja a történetet: figyelmet fordít az ISIS-ra és más terrorszervezetekre, és felhívja a figyelmet a muszlimok és a terroristák között lévő erős különbségekre is. Bár a téma megrendítő, az összeállítás igyekszik mégis pozitív és reményteljes színben feltűnni a látogatók előtt, és a problémák bemutatása mellett a reményt és segítséget nyújtó kezdeményezésekre is hangsúlyt fektet.
2018.04.23
|


Munka / Work (Marx200).
Budapest, AQB Sound Studio, október 25. - november 25.

Urmai László kiállítása.
Budapest, Kispesti Munkásotthon MH (KMO), október 26. - november 28.

Puklus Péter: Hős anya - Alcím.
Budapest, Glassyard Gallery, október 26. - december 8.

Szita-Lenyomatok 2018.
Budapest, Polgár Centrum - Újpest Galéria, október 26. - november 17.

Játék
1977. A fiatal amerikai Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozzon a nagyhírű Markos Tanz Companyhoz. Ahogy megérkezik, a társulat egy másik tagja, Patricia titokzatos körülmények között eltűnik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.