Kedvenc helyek

Szexuális zaklatókra panaszkodnak a Coachella fesztiválon

Az utóbbi időben nagy figyelmet kapott az egyre több embert érintő szexuális zaklatások kérdése, azonban még mindig vannak olyan területek, amelyre nem világított rá kellőképpen a média. Ilyenek például a fesztiválokon, nagyobb közösségi rendezvényeken történő molesztálások, aminek főként a bulizni vágyó fiatal lányok esnek áldozatául.
A Teen Vogue egyik szerkesztője, Vera Papisova gondolt egyet, és a fényűző életstílust feltételező beszámolók helyett egy komolyabb témát választott rovatához: a szerkesztőnő ötvennégy nővel beszélgetett a hétvégén befejeződött Coachella fesztiválon a rendezvényen történő zaklatások kapcsán, és rendkívül sok negatív visszajelzést kapott. Természetesen a rendezvényen töltött tíz óra alatt a riporternő sem volt immunis az őt megkörnyékező férfiakra, ottléte alatt 22-szer próbáltak agresszív módon közeledni felé – erről a saját cikkében is beszámolt. 
 
„Egy srác egészen a Mojave színpadig követett, ahol egy barátom várt rám, hogy együtt nézzük meg a FIDLAR-t” - mesélte Vera. „Amikor a barátom elindult egy másik koncertre, szorosan mögötte maradtam, de valaki mögém lépett, és a fülembe súgta, hogy „istennő vagy”, majd megragadta a csipőmet és elkezdte fogdosni a fenekem. Tudtam, hogy az a srác az, aki követett, ugyanis felismertem a ruhájáról. Pontosan ezért viselek mindig hátizsákot ilyen helyeken. Segít egy minimális távolságot tartani egy idegen és a testem között.” 
 
A 21 éves Aaliyah is hasonló esetről számolt be, amely a The Weeknd-koncerten történt vele és a barátnőivel: „Tegnap a barátnőimmel The Weeknd számaira buliztunk. Néhány srác odajött hozzánk, elkezdtek velünk táncolni, teljesen ránk tapadtak, belemásztak az arcunkba, az egyik meg is próbált megcsókolni minket. Szerintem azt képzelték, hogy mivel úgy öltözködünk, ahogy szeretnénk, az rögtön azt jelenti, hogy joguk van tapizni minket”. 
 
A szexuális zaklatás azonban nem csak a Coachella fesztiválon ütötte fel fejét: két évvel ezelőtt Svédországban 27 bejelentés érkezett a Putte i Parken fesztiválról, de történtek hasonló esetek a Made In America, az Ultra és az Electric Zoo bulijain is. Tavaly egy 17 éves fiatal lányról szóló hír járta be a világsajtót, akire a Stagecoach fesztivál egyik mobilfürdőszobájában három férfi támadt rá. A fesztivál szervezői egyelőre nem nyilatkoztak a témában. 
 
(pitchfork.com) 
 
2018.04.23
|


Játék
A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.