Kedvenc helyek

Megkezdte a terjeszkedést Kína felé a Universal Music Group

Leszerződtette első kelet-ázsiai előadóját a világ vezető lemezkiadója, a Universal Music. A vállalat április 23-án jelentette be, hogy mostantól a Universal egyengeti a kínai szupersztár, Kris Wu nemzetközi karrierjét.
A világ legsikeresebb lemezkiadójaként a Universal Music rendkívül színes zenei palettát alakított ki az évek során. Az A-kategóriás világsztárok (Madonna, Metallica, Eminem) mellett a mainstream popvilág új üdvöskéi is a Universal-családba sorolhatóak, ilyen például Lorde, Shawn Mendes és Ariana Grande is. A további sikeres működés érdekében a multi azonban elérkezettnek látta az időt, hogy egy teljesen új irányba kezdjen el orientálódni, így a zeneileg rendkívül elhatárolt kínai piac felé vette az irányt, aminek első mérföldköveként le is igazolta az ott már szupersztárként ünnepelt Kris Wút.  
 
„Kris hihetetlenül tehetséges előadó, dalszerző, színész és impresszárió” - lelkendezett az UMG elnöke és vezérigazgatója, Lucian Grainge. „Nagyon örülök, hogy Kris csatlakozik a Universal családhoz, és hálásak vagyunk, hogy mi virágoztathatjuk tovább a szépen ívelő karrierjét”. 
 

 
A fiatal titánnal való együttműködés húzóerejének számít, hogy Wu volt az első kínai előadó, aki meghódította az amerikai iTunes dobógáját, valamint akinek sikerült saját szerzeményével megközelíteni a Billboard R&B/Hip-Hop eladási listájának top 10-es kategóriáját. Kris felkarolása azonban nem az egyetlen lépés, amivel a Universal igyekszik megvetni a lábát a Kínában: tavaly megállapodást kötött a kínai Tencet stream-szolgáltatóval, valamint a két cég közösen hozzálátott egy, a londoni Abbey Road Studio mintájára készülő stúdió megépítéséhez is. 
 
(billboard.com) 
2018.04.24
|


Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.