Programok a hosszú hétvégére

2018. április 28.-május 1.
Elérkezett a május 1-je, amit idén négynapos hosszú hétvégével ünnepelhetünk! A Városligetben klasszikus majálist tartanak, míg a szentendrei Skanzenben a hatvanas évek elevenednek meg újra! Ezenfelül is lesz még egy csomó izgalmas program: Felfedezők Napja, futófesztivál, séta és felolvasószínház is szerepel ajánlónkban.
Atlantic Flight – Vízi cirkusz 
Fővárosi Nagycirkusz  
április 27.–május 1. 15h, április 28–29. 11h  
www.fnc.hu 
 
Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsor csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen show-műsorba csábít. 
 
Fenntarthatósági Témahét 
Klebelsberg Kultúrkúria  
április 27-ig  
www.kulturkuria.hu 
 
Fenntarthatósági Témahét program, melynek célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. 
 
ArcMás – Dolák-Saly Róbert 
Óbudai KK – 3K  
április 27-én 19h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Barabás Éva vendége ezúttal Dolák-Saly Róbert lesz, aki magát őstehetségnek tartja, mondván, hogy ő is rendelkezik olyan képességekkel, amikkel egy ősember, kivéve persze a rénszarvasvadászatot. A zenész, színész, író és sok egyéb mellett humorista előrejelzése szerint arról fog beszélni, amiről megkérdezik. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Jégkorong Világbajnokság 2018 
Papp László Bp Sportaréna  
április 27–28.  
www.budapestarena.hu 
 
A magyar válogatott 2013 után ismét hazai jégen játszik felnőtt világbajnokságon. A magyar jégkorong-válogatott 2008-ban és 2015-ben is kiharcolta már a feljutást a világ legjobbjai közé, ennek hazai pályán, a Papp László Budapest Sportarénában feltehetően telt ház és a világ egyik legjobb szurkolótábora előtt ismét nekirugaszkodhat a csapat.  
 
Felfedezők Napja – Középpontban az Éghajlatváltozás!
Millenáris B csarnok 
április 28-án  
www.millenaris.hu 
 
Ismerje meg a tudományos expedíciók sajátos világát, kóstoljon bele az expedíciók nyújtotta élményekbe, találkozzon a kutatókkal, tegye próbára képességeit, tapasztalja meg, hogyan boldogulna egy expedíción. Ingyenes!  
 
A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár  
április 28-án 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Jegyár: 1500 Ft.  
28-án 16h Raffaello: A festőfejedelem – ismeretterjesztő film. 
 
Óbudai Futófesztivál 
április 28–29.  
www.obudaifutofesztival.hu 
 
A szervezők szándéka, hogy mindenki rajthoz tudjon állni, szülők együtt tudjanak futni gyermekeikkel, mert a közös sportolás és a mozgás rendkívül nagy élményt nyújt. 
 
Játékosok napja 3.0 
Kiscelli Múzeum  
április 29-én 10h  
www.kiscellimuzeum.hu 
 
A Játszóház Projekt közreműködésével megelevenedik a Kiscelli Múzeum oratóriuma, ahol a legújabb és legnépszerűbb mai társasok kipróbálására lesz lehetősége játékos kedvű felnőtteknek, gémereknek és gyerekeknek egyaránt. Jegyár: 800-1600 Ft.  
 
Élő kötet nem marad 

Vígszínház  
április 28-án 19.30  
www.vigszinhaz.hu 
 
Felolvasószínház és beszélgetés. Közreműködik: Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor, Csapó Attila, Forgách András. 
 
IV. Városligeti Majális 
Városliget  
április 28.–május 1.  
www.budapestfeszt.hu  
 
A IV. Városligeti Majális felhőtlen szórakozást kínál az egész családnak! A kicsiket egész délelőtt gyermekprogramokkal kötjük le, a felnőttek találkozhatnak a legismertebb és legelismertebb sztárokkal. Idén is a legfinomabb falatok, italok, a legszínesebb vidámpark várja a látogatókat. Ingyenes!
 
Vasárnapi séta és koncert a Károlyi-palotában 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
április 29-én 15h  
www.pim.hu 
 
A séta során a vendégek megismerhetik a klasszicista palota és az egyik leghíresebb magyar főnemesi család, a Károlyiak évszázadokon átívelő történetét. Jegyár: 1900 Ft. 
 
Hétfő délután: Az I. világháborút követő forradalmak 
Benczúr Ház  
április 30-án 15h  
www.benczurhaz.hu 
 
Dr. Tóth József történelemtanár előadása. Jegyár: 400 Ft. 
 
Ökokör 
Klebelsberg Kultúrkúria  
április 30-án 18h 
www.kulturkuria.hu 
 
„Szeretnénk egészségesek lenni, és úgy élni, hogy a legkevésbé ártunk vele magunknak és a környezetünknek.” Az Ökokör Kamra foglalkozásait vezeti: Palotai Zsuzsa. Ingyenes!  
 
Szökik a málna 
Három Holló 
április 30-án 20–22h
www.facebook.com  
 
„Minden lekváros kenyér. Minden elavult.” Színházi akció a trivialitás és a megszabadulásvágy között. Mi lesz. Velünk? Szánalmas képek a csapdába esettekről. Alkotók, előadók: Kalocsay Mercedes, Petrik Andrea, Hajduk Károly, Vass Imre. Live act: Lajkó András Bence. Produkciós asszisztens: Aradi Regina Anna. Koncepció: Zsalakovics Anikó. Jegyár: 1500 Ft  
 
Skanzen Majális 
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen),  
április 30.–május 1.  
www.skanzen.hu 
 
A programok visszahozzák a hatvanas évek játékait, felszállhattok a Skanzen Roburra, és korabeli outfitben rophatjátok a táncházban vagy a koncerteken. Bővebben >>
 
2018.04.24
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.