Kedvenc helyek

Roberto Fonseca Trio (CUB)

[ jazz / latin / world music ]
Budapest, MOMkult, május 8. 20:00
Néha már nehéz eldönteni, hogy Roberto Fonseca játszik a zongorán, vagy inkább a billentyűk kelnek életre a zenész muzikalitásának hatására, de egy biztos: minden alkalommal különleges kapcsolat alakul ki a művész és hangszere között.
A kubai származású Fonseca napjaink egyik legeredetibb jazz-zongoristája, egyedi, összetéveszthetetlen játékát szerte a világon ismerik. Zenei karrierje már 15 évesen elkezdődött a 90-es évek elején, a nagy áttörést azonban csak évekkel később, 2003-ban érte el, amikor az afroamerikaiak számára létrehozott havannai szórakozóhely, a Buena Vista Social Club állandó előadója lett.
 
Kilenc nagylemez és néhány szólóprojekt mellett számtalan együttműködés kötődik a nevéhez, többek között ő producerelte a kubai zenész-legenda, Ibrahim Ferrer legutolsó albumát, de egy Fatoumata Diawarával közös koncertlemez is díszeleg széles diszkográfiájában. Roberto Fonseca közel 30 év aktív zenei jelenlét után először ad koncertet Magyarországon, ráadásul két zenésztársával egy trióvá kiegészülve kápráztatja el a hazai közönséget május 8-án a MomKult koncerttermében.  
 
Jegyár: 9900-13 900 Ft 
Ferencz Sándor
2018.04.26
|


Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.