Így készült a Kutyák szigete

Ma már egyáltalán nem számít mindennapinak, hogy valaki stop motion technológiával bábfilmet készítsen, de Wes Anderson egyáltalán nem mindennapi rendező. Első jövőben játszódó filmjének komoly üzenete van a jelenről. Belestünk a kulisszák mögé.
10. Wes Anderson még A fantasztikus Róka úr munkálatai során szeretett bele a stop motion technológiába. Elmondása szerint el sem készíti a Kutyák szigetét, ha csak sima animációs filmként rendezhette volna meg, annyira ragaszkodott a bábokhoz. 
 
9. Bár egy stop motion filmnél szokatlannak tűnhet ez az állítás, de Wes Andersonra a Kutyák szigete készítésekor a nagy japán rendező, Kuroszava Akira munkássága volt a legnagyobb hatással. 
 
8. Az emberi báboknál minden figurához 30 féle cserélhető arccal dolgoztak a különböző arckifejezések megmutatásához. A kutyafigurák arca nem volt cserélhető, viszont az állkapcsuk mozgatható volt, és ez sokat segített a bábosoknak. 
 
7. A kutyák szőrét alpakagyapjúból készítették. A produkció nem külső céggel gyártatta a bábokat, hanem minden figura házon belül született meg, így a teljes alkotófolyamatra rálátásuk volt, és akár az utolsó pillanatban is tudtak változtatni. 
 
6. A film harcjeleneteit elég bonyolult lett volna leforgatni, ezért a régi rajzfilmek „bunyófelhős” megoldását vették elő, amikor egy felhőből kirepülő különféle végtagok és fegyverek jelzik, hogy odabent éppen vadul csépelik egymást. 
 
5. A film szinkronszínészei között számtalan sztárt (Edward Norton, Scarlett Johansson, Bill Murray, Bryan Cranston, Greta Gerwig, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Tilda Swinton…) hallhatunk. Wes Anderson szerint mindez azért volt lehetséges, mert egy egy-két napos szinkronmunka esetében egyik színész sem tudta visszautasítani őt azzal az indokkal, hogy erre nincs ideje. 
 
4. A szinkront nagyon változatos módon vették fel. Valaki odahaza, a telefonjába mondta a szöveget, mások szinkronstúdióban dolgoztak, és az is sokszor előfordult, hogy Wes Anderson és csapata házhoz ment a szinkronizáló sztárhoz, és ott helyben rögzítették a hangját. 
 
3. A rendező számára olyan fontos volt a film tempója, hogy sokszor stopperórával mérte, hogy a forgatókönyvben szereplő mondatok kimondása beleférjen egy bizonyos időkeretbe. Ennek köszönhetően a színészeknek többnyire nagyon gyorsan kellett beszélniük. 
 
2. A történet szereplői mind alfahím kutyák, amit már a nevük (Duke, Boss, King, Rex, Chief) is sugall. Az ő hangfelvételeiket Anderson igyekezett egy szinkronstúdióban felvenni úgy, hogy az összes színész jelen legyen, mert fontosnak tartotta, hogy folyamatosan reagáljanak egymásra. 
 
1. A Kutyák szigete nyitotta meg az idei 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált. A film a versenymezőnyben szerepelt, és Wes Anderson vihette haza a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve-díjat. 
 
|
(36 kép)


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.