Programok hétvégére

2018. április 4-6.
Ezen a hétvégén a III. kerület lesz a város középpontja, ahol az Óbuda napja rendezvénysorozat csábítja kimozdulásra jobbnál jobb programokkal nemcsak a helyieket. A Budapest 100 immár nyolcadszor vájra nyitott házakkal és ezúttal terekkel is az érdeklődőket, a Kazinczy utcában pedig szombaton a Madarak és fák napját ünneplik meg.

Kapcsolódó cikkek

Óbuda Napja 2018
május 3–5.  
www.obudanapja.hu 
 
Koncertek, gólyalábasok, mutatványosok, ételek, italok, vásári mulatságok várják a látogatókat. Ingyenes! 
 
Ernelláék Farkaséknál 
Magvető Café 
május 4-én 19–21h  
www.cafe.magveto.hu  
 
„Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról. A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk. Nem vagyunk különlegesek. A problémáink hasonlóak. A dolgok itt vannak körülöttünk csak meg kell ragadni őket, és el- mesélni valahogy.” A Látókép Ensemble produkciója. Rendező: Hajdu Szabolcs. Jegyár: 3490 Ft. 
 
VII. Food Truck Show Budapest 
Kincsem Park  
május 4–6.  
www.kincsempark.com 
 
Ötven büfékocsi, ló- és agárversenyek, street art show és az utcazenészek fesztiválja három napon keresztül egy helyen Budapest szívében. Lóverseny az éjszakában agarakkal, ügető-, galoppversenyek. A minőségi vendéglátásról az ország legjobb food truck autói gondoskodnak. A gyerekeket várják az ingyenes programok, a pónik, az állatsimogató, az arcfestés, a kézműves-foglalkozás, a logikai játékok, a körhinta és a Miniring. Bővebben >>
 
Közbiztonsági nap 
Csobánka tér  
május 5-én
www.obudanapja.hu/kozbiztonsagi-nap  
 
Kutyás bemutató, rendőrzenekar, Bognár Szilvia-koncert, gólyalábas mutatványos kompánia, Budapest Ragtime Band-koncert és még számos gyerekprogram várja az érdeklődőket. Ingyenes! Bővebben >>
 
Panel-séta – Történeti séta az óbudai lakótelepekről Bel-Óbudán 
Óbudai Múzeum  
május 5-én 10h  
www.obudanapja.hu/obudai-muzeum 
 
Az Óbudai Múzeum ingyenes sétája bemutatja Óbuda mai „beton-arcának” kialakulását. Megismerteti az érdeklődőket többek között a kísérleti lakóteleppel, valamint a szanálást követően felépült panelházak történetével, érdekességekkel. A séta a Vörösvári úti McDonald’s épülete elől indul. Regisztrálni a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen lehet. Ingyenes!  
 
Közös képolvasás, tárlatvezetéssel a Szóról Szóra kiállításon 
Szigetszentmiklós, Városi Galéria  
május 5-én 10h
www.facebook.com  
 
Közös képolvasás, tárlatvezetéssel az alkotó közreműködésével Zsubori Ervin: SZÓRÓL SZÓRA elektrografikus szövegszövetek 1991-2018 című retrospektív kiállításán.
 
Madarak és fák napja
Kazinczy utca 
május 5-én 10–20h
www.facebook.com  
 
A jeles napot negyedik éve rendezik meg, ünnepelve a belváros közepén a természetet. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb és párbeszédalapúbb belvárosért. Nem titkoltan az is a cél, hogy megmutassák: milyen jó, ha a Kazinczy utca teljes egészében csak a gyalogosoké. Ingyenes! 
 
A Térszínház 32 éve Óbudán! 
Térszínház  
május 5-én 11h  
www.obudanapja.hu/terszinhaz
 
Interaktív játékok és történetek, kiállítás és filmvetítés, az elmúlt 32 év bemutatása.  
 
8. Budapest100: Nyissunk a térre! 
május 5–6.  
www.budapest100.hu 
 
Idén a programban a szervezők Budapest tereit veszik górcső alá, 24 téren és a körülötte álló házakban lehet bolyongani. De vannak ötleteik a házak bemutatására is, múltjuk feltárására, a lakókkal közös programokra és a terek belakására. Jöhetnek a májusi virágok, a kertészkedő aktív közösségek, a szerenádozó csapatok, piknik és fényfestés! Bővebben >>
 
2018.05.02
|


Játék
Murray Schisgal amerikai író, több világsikert aratott színpadi mű szerzője. A Második nekifutás című fergeteges vígjátéka 1986-ban játszódik. A Karinthy Színház előadásának főszereplője és a rendezője Szilágyi Tibor.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.