Bodó Viktor rangos nemzetközi díjat kap

Az ITI (Nemzetközi Színházi Intézet) német központja 1985 óta ad át évente elismerést egy olyan színházi alkotónak, akinek a művei nemzetközi érdeklődésre tartanak számot.
A díjat korábban megkapta – többek között – Pina Bausch, George Tabori, Tankred Dorst, Thomas Langhoff, Frank Castorf, Milo Rau, Christoph Marthaler és Anna Viebrock is.
 
Joachim Lux elnök a kitüntetésről szóló közleményben kiemeli: kultúrpolitikai állásfoglalásnak is szánják az elismerést. A kultúra több országban – gazdasági vagy politikai okokból – marginalizálódik, és a német nyelvterület számos művésznek jelent kitörési lehetőséget. Bodó Viktor kiemelkedő rendező, aki kevés munkalehetőséggel rendelkezik Magyarországon – írja az ITI német központjának közleménye.
 
Bodó az utóbbi évtizedben Graz, Köln, Mainz, Heidelberg, Basel és Hamburg színházaiban készített számos előadást, jelenleg is Németországban dolgozik. Bodó Viktor az idei évadban egyetlen darabot rendezett itthon, az Átriumban bemutatott A Krakken művelet című előadást.
 
(Forrás: Átrium) 
2018.05.03
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.