Korszerűsített tájképek

Párizsban a végéhez közeledik a fiatal európai fotóstehetségeket bemutató Circulation(s) fesztivál. A kiválasztott 25 művész egyike a francia Guillaume Hebert: fotósorozatában régi és új technikák, egymástól évszázados távolságra lévő világlátások kerülnek egy térbe.
A Korszerűsített tájképek fotósorozatban a művész modern tájelemeket ötvöz klasszikus festmények háttereivel, jól ismert tájképekkel. A sorozat címe egy olyan szemléletmódra utal, amely az urbanizáció modern társadalmunkban különböző formákban megjelenő hatásaira mutat rá. Ez a mű arra hív minket, hogy egy esztétikai dimenzióban alakítsuk át magukban környezetünk észlelését egy korábbi festő és egy modern fotós szemléletmódjának összehasonlítása által.A művész több fotósorozatában is foglalkozott már a festészet és a fotózás keveredésével, és az urbánus tér is kedvelt témája: a 2014-es Taipei folyópartja (Taipei Riverside) című sorozatában például már-már festmény hatású fényképeken örökítette meg a várost. A Circulation(s) fotófesztivált nyolcadszoszorra rendezték meg, az idei, 2018-as képek március 17-től május 6-áig tekinthetők meg Párizsban olyan szokatlan helyeken, mint a metróállomások fala vagy a Gare de l'Est pályaudvar vaskapuja.

(festival-circulations.com)
2018.05.03
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.