Korszerűsített tájképek

Párizsban a végéhez közeledik a fiatal európai fotóstehetségeket bemutató Circulation(s) fesztivál. A kiválasztott 25 művész egyike a francia Guillaume Hebert: fotósorozatában régi és új technikák, egymástól évszázados távolságra lévő világlátások kerülnek egy térbe.
A Korszerűsített tájképek fotósorozatban a művész modern tájelemeket ötvöz klasszikus festmények háttereivel, jól ismert tájképekkel. A sorozat címe egy olyan szemléletmódra utal, amely az urbanizáció modern társadalmunkban különböző formákban megjelenő hatásaira mutat rá. Ez a mű arra hív minket, hogy egy esztétikai dimenzióban alakítsuk át magukban környezetünk észlelését egy korábbi festő és egy modern fotós szemléletmódjának összehasonlítása által.A művész több fotósorozatában is foglalkozott már a festészet és a fotózás keveredésével, és az urbánus tér is kedvelt témája: a 2014-es Taipei folyópartja (Taipei Riverside) című sorozatában például már-már festmény hatású fényképeken örökítette meg a várost. A Circulation(s) fotófesztivált nyolcadszoszorra rendezték meg, az idei, 2018-as képek március 17-től május 6-áig tekinthetők meg Párizsban olyan szokatlan helyeken, mint a metróállomások fala vagy a Gare de l'Est pályaudvar vaskapuja.

(festival-circulations.com)
2018.05.03
|


Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.