Kedvenc helyek

„Soha nem szégyelltem magam” - megindító beszédet mondott Jay-Z coming outoló édesanyja

GLAAD Media Award-díjjal jutalmazták a másságát nemrég nyíltan felvállaló Gloria Cartert. A szervezet minden alkalommal a média azon szereplőit tünteti ki, akik jelentős szerepet vállalnak az LMBTQ közösség felé irányuló elfogadás érdekében.
Tavaly ütötte fel fejét a hír, hogy Jay-Z édesanyja leszbikus. A rapmogul nyáron megjelent 4:44 albumának Smile című dalában tárulkozott ki édesanyját illetően, aki a családja előtt is csak nemrég fedte fe, hogy a saját neméhez vonzódik. Ahogy a dalban is hallható, a váratlanul jött coming out nagyon megviselte Jayt, de nem maga a tény, hanem sokkal inkább az a tudat, hogy anyjának ilyen sokáig kellett titokban élnie. 
 

 
Gloria többek között erről is mesélt a hétvégén tartott GLAAD Media Awardson, ahol Special Recognition-díjjal méltányolták az elfogadásért tett cselekedeteit. „Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akiknek megérintettem az életét a saját igazságommal” - kezdte beszédét Beyoncé gyermekeinek nagymamája. „Egyszer csak elkezdtem mesélni Jaynek, hogy ki is vagyok: az anyád mellett itt egy másik személy is, aki szintén én vagyok. Ez az élet, amit élek. A fiam ezután könnyekre fakadt és annyit mondott, ez egy szörnyű élet lehetett eddig. Én erre azt feleltem, hogy nem volt szörnyű, csak más”. 
 
Gloria többek között arról is említést tett, hogy soha nem szégyellte másságát, de célszerűbbnek tartotta, ha identitása titokban marad. „Soha nem szégyelltem magam. Az én családomban ez egy olyan téma volt, amiről soha nem beszéltek. Mostanra viszont belefáradtam a titkolózásba. Nem aggódtam amiatt, hogy mit gondolnak majd rólam, tudtam, hogy el kell mondanom. Most, hogy elmondtam, miről is kellene beszélni? Mondjuk azokról a fenomenális dolgokról, amiket véghezviszek. Ezekre kell fókuszálni. Eljött az én időm, hogy szabad legyek. Itt vagyok. Egy szeretetteljes, tisztelettudó, produktív emberi lény, akinek joga van ahhoz, hogy azt szeressen, akit akar. Szóval mindenki mosolyogjon és legyen szabad” - zárta beszédét a Grammy-díjas rapper édesanyja.  
 
(nme.com) 
2018.05.07
|


Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.