Programok hétvégére

2018. május 11-13.
Múzeumok Majálisa, Európa-nap, Székely Fesztivál, Floralia - Római tavaszünnep, WAMP... Sűrű lesz a következő hétvége, amikor is Provance-ot és az orosz kultúrát is megismerhetjük, megtudhatjuk, mi az a Metaflag, valamint irodalmi szerelmespárokról és titkos múzeumokról is hallhatunk.
Ízek, érzések, lépések – Provence 
Óbudai KK – 3K  
május 11-én 17.30  
www.kulturkozpont.hu 
 
Ravasz Balázs: Tihany, az én Provence-om fotókiállítás megnyitója, Dr. Nagy Ágnes orvos-életmódszakértő előadása, provence-i falatok és rozé bor és Boggie koncert várja az érdeklődőket. Jegyár: 2500-3000 Ft.  
 
Irodalmi kávéház: Csak elmondani adj erőt – Csukás István versei 
Óbudai Kulturális Központ 
május 11-én 19h  
www.kulturkozpont.hu 
 
A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni. Jegyár: 500 Ft. Ajánlott korosztály: 16+. 
 
Várkert Irodalom: Utak, Világok – Irodalmi szerelmek III. 
Várkert Bazár  
május 11-én 19h  
www.varkertbazar.hu 
 
Május 11-én folytatódik a Várkert Irodalom nagy sikerű sorozata, az Irodalmi szerelmek. A harmadik esten a XX. századi magyar irodalom nagy alakjai és szerelmei kerülnek középpontba, ezúttal utazásaik, száramzásuk, kötődéseik által – Kassától Prágáig vagy Liberecig. Hogy vezette be Móricz Zsigmond Prágába Ady Endrét? Radnóti Miklós csehországi tanulmányai alatt habár szerelmes lett, mégsem szakadt meg – sírig tartó kapcsolata – és levelezése Gyarmati Fannival. Márai Sándornak az örök otthon maradt Kassa, szülőhelye, ami nem csak műveiben jelenik meg, de életre szóló szerelmét, Lolát is itt ismeri meg. Háziasszony: Juhász Anna. Jegyár: 500 Ft. 
 
IV. Székely Fesztivál 2018 
Millenáris 
május 11–13.  
www.szekelyfesztival.com 
 
Három napra a fővárosba költözik Székelyföld. Helyi specialitásokkal: népművészeti tárgyakkal, finomságokkal, zenével és számos színes programmal várják az érdeklődőket. A díszvendég: Marosszék. Jegyár: 500 Ft, 12 év alatt ingyenes. 
 
Metaflag rendezvény 
Népsziget 
május 12-én 10h
www.facebook.com  
 
A Metaflag, az online és offline közösségi háló egyedi hangulatú környezetében mutatkozik be. Egész nap különféle programokkal várják az érdeklődőket, lesz kiállítás, film, kerekasztal-beszélgetés, zene, játék. Mi a Metaflag? Az első ideológiai alapú social network, melynek lényege, hogy tagjai ne csak az interneten, de a való életben is találkozzanak. Ingyenes! 
 
Orosz nap 
KULTI – Albertfalvi KH  
május 12-én 16h  
www.kultura.ujbuda.hu 
 
Az orosz kultúra sokszínűségét képtelenség egy délutánba foglalni, de kis morzsákat megmutatni mégis érdemes belőle: irodalom, népzene, néptánc, harc- és konyhaművészet, a klasszikus muzsika, valamint a mindennapi orosz élet apró mozzanatai mutatják be. Jegyár: 900 Ft.  
 
Kincseskamrák – Titkos múzeumok – filmvetítés 
Várkert Bazár  
május 12-én 16h  
www.varkertbazar.hu 
 
Megismerhetjük a múltbéli gyűjteményeket a kis méretű reneszánsz-kori kamrácskáktól kezdve a jelenkori kincseskamrákig, amelyeknek manapság szalonok, villák vagy kastélyok adnak otthont. Jegyár: 1600 Ft. 
 
Floralia – Római tavaszünnep Aquincumban 
Aquincumi Múzeum és Régészeti Park  
május 12–13.  
www.aquincum.hu 
 
Az érdeklődőket két napon keresztül interaktív kalandtúra, szabadtéri színházi előadások, ókort idéző életmód és kézműves bemutatók várják, emellett a hagyományőrző programokon betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán- és kelta harcosok életébe is. 
 
23. Múzeumok Majálisa
Nemzeti Múzeum
május 13-án
www.muzeumokmajalisa.hu
 
Az idei Múzeumok Majálisát a Múzeumkert éppen zajló rekonstrukciója miatt rendhagyó módon a Magyar Nemzeti Múzeum épületében rendezik meg, ahol 70 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország minden részéből. Bővebben >>
 
WAMP/Design szabadon 
Erzsébet tér  
május 13-án 11h
www.wamp.hu 
 
A legfrissebb tavaszi-nyári kollekciókat tekinthetik meg a szabadban az érdeklődők. Ingyenes!  
 
Európa-nap 
Szabadság tér  
május 13-án
www.europarl.europa.eu
 
Az immár hagyományos családi fesztiválon koncertekkel, változatos családi és gyerekprogramokkal, valamint EU-s információkkal is várják a látogatókat. A Szabadság térről indul a Magyarország 14 éves EU-tagságát ünneplő, 14 év – 14 km elnevezésű futóverseny is. 
 
2018.05.09
|


Játék
Egy kisváros hétköznapjai, egy szerelem születése – ilyen apróságokból, látszólagos semmiségekből áll Thornton Wilder darabja, amit Karinthy Márton vitt színre.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.