Kedvenc helyek

Koncertre jöttél? Mutasd az arcod! Hamarosan ez is elég lesz a belépéshez

Arcfelismeréssel helyettesítené a fizikai jegyeket a Ticketmaster. A világ vezető jegyértékesítője a Blink Identy-vel való együttműködésével szeretné egy újabb szintre emelni a rendezvényekre való beléptetést.
Az e-ticket megjelenésével pár évvel ezelőtt már búcsút inthettünk a jegytrafikoknál való sorban állásnak, egy új technológiai ötletnek köszönhetően azonban a digitális jegyek korszaka is feledésbe merülhet hamarosan. A Ticketmaster anyavállalata, a Live Nation bejelentette közös projektjét a Blink Identy társasággal, melynek alapja egy olyan program létrehozása, amely vonal- és QR-kódok helyett az arcvonásainkat használja fel a jegyellenőrzés során. A The Verge portál értesülési szerint az előadásokra érkező látogatókat pár másodpercen belül azonosítani tudják majd, és az sem szükséges hozzá, hogy a vendég közvetlenül egy szkenner elé álljon. 
 
A tervek szerint a technológia első tesztelése az idei labdarúgó-világbajnokságon valósul meg, az újítás véglegesítésének időpontját azonban még homály fedi, ugyanis az új jegyrendszer sikeres működéséhez minden azonosított személy adatait egy nagy adatbázisban kell majd megőrizni, ami egyelőre egy kérdőjeles pont a fejlesztők számára a Facebook legutóbbi adatvédelmi botránya után.  
 
(nme.com) 
2018.05.09
|


Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.