Kedvenc helyek

Italo Disco Legacy - Filmvetítés és party: Codazzi (I), Crimson, Galactic Jackson, d'Endre + Hifi Nyuszi

[ electronica / pop ]
Budapest, Toldi, május 18. 21:00
Az Italo Disco öröksége – avagy: mit adtak nekünk a talján taktusok? Az olasz csizma táncra termett, ez mutatja meg Pietro Anton is, aki filmjében végigkalauzol a dél-európai ország klubkultúráján. Az idehaza egyszer látható mozi méltó zenei körítést kap.
Az angolszáz szintipop mediterrán mutációjaként, még a ’80-asokban létrejött dallamos műfaj történetét járja végig a Berlinben élő filmes, aki megszólaltat korabeli sztárokat (DJ Hell és The Hacker), és az italo mai helyzetére is rávilágít. A doksi után a hazai Super Italo brigád tagjai pörgetnek; és most Crimson, Galactic Jackson, d'Endre + Hifi Nyuszi csapata kiegészül egy analógmániás maestróval is. A Svájcban élő milánói, Sandro Codazzi élő műsorában, robot vocoderrel és C64-hangokkal idézi meg a hősidőket, de korszerű synthwave-elemeket is villant. 
 
Jegyár: 1400-2400 Ft 
 
Air
|


Játék
Egy férfit a mániái tesznek férfivá – gondolja Duncan, aki egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és minden tud Tucker Crowe-ról, az amerikai rockzenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.