Múzeum + Retus

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, május 17. 18:00
Havonta egyszer hosszított nyitvatartással, egy-egy téma köré szervezett programokkal várja látogatóit a Magyar Nemzeti Galéria. A májusi téma a retus és minden, ami ehhez kapcsolódik: a retusálás, javítás, restaurálás – és természetesen a szépítés, a hibák és hiányok eltüntetése.
Az előadások, beszélgetések és tárlatvezetések ezeket a kérdéseket járják körül a középkori oltároktól kezdve egészen a kortárs művészetig. Végre megsejtünk valamit M.S. mester gyönyörű oltárképének titkaiból, és szembesülünk a kortárs művészet restaurálási problémáival is. Beleshetünk a kulisszák mögé és a gyakorlatban is ízelítőt kapunk a restaurátorok munkájából egy kifejezetten a látogatóknak berendezett „restaurátorműhelyben”, s megtudjuk, hogy legtöbbször már maga a művész is retusál, hiszen a festészetben semmi sem egészen úgy van, mint a valóságban… Mindezekhez jó borok, jó teák, jó zene társul Váczi Eszter kvartettjének előadásában. 
 
2018.05.14
|


Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.