Szabadság híd – Új horizontok a városban

Velence, Giardini, Magyar Pavilon, 2018. május 26. - november 25.
Az idei, 16. Velencei Építészeti Biennále központi kiállítását Freespace címmel rendezik meg. A témára reflektálva a magyar pavilonban egy urbanisztikai fókuszú kiállítás lesz látható.
2016 nyarán a főváros a környék infrastrukturális fejlesztése miatt lezárta a Szabadság hidat, amin hamar megjelentek a városlakók és az átalakulás látványos volt: megszűnt az autóforgalom, a híd megtelt élettel. A „hídfoglalók” szabadon és kreatívan kezdték el használni a historikus teret és újrafogalmazták város és szabadság, formális és informális térhasználat, köz- és magánterek viszonyát. 
 
A Kultúrgorilla és a Studio Nomad kiállítása a Szabadság híd ideológiamentes térfoglalásából kiindulva meghatározó urbanisztikai kérdéseket vet föl. Mit jelent a szabad köztér? Hogyan működik egy híd, mint a szabadság médiuma? Hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás a várostervezőket és ez építészeket? A kiállítás a magyar pavilon szabad tereinek átértelmezésével kívánja átélhetővé tenni a helyteremtés felszabadító élményét. 
 
2018.05.14
|
(10 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.