Kedvenc helyek

Lelkisegélyvonal lépett életbe a zeneiparban dolgozókért

A Help Musicians UK végre meglépte azt, ami már régóta érett a zenei szakmában: létrehozott egy olyan segélyhívót, ami kifejezetten ezen a területen dolgozó szakembereknek nyújt segítséget mentális és lelki eredetű problémák esetén.
A sikernek ára van, és csak kevesen tudják, hogy mi is történik a kulisszák mögött, ha kihuny a reflektorfény. A hírnév és a csillogás mámorában egyre több zeneipari szakember kap vérszemet a siker utáni hajszában, elfeledkezve saját magáról. Akadnak olyanok, akik az „ilyen ez a popszakma” mondás után egy legyintéssel tovább pörgetik a mókuskereket, de az utóbbi időben egyre több tehetség rokkan bele a hajtásba a folyamatosan fokozódó nyomás miatt. 
 
A zenészek karrierjét egyengető Help Musicians UK alapítvány a Linkin Park frontemberének halála után döntött egy segélyvonal létrehozása mellett, aminek szükségessége Avicii vélt öngyilkosságának híre után nyert visszaigazolást a laikusok számára is. Egy 2014-es felmérés szerint 2000 zenei körökben mozgó emberből 495-nél szorongásra és pánikrohamra utaló jelek voltak megfigyelhetők, ez azonban 2017-re megtriplázódott, a számadat szerint akkor 1569 szakember küzdött munkájából fakadó lelki problémákkal. Az alapítvány ennek tükrében határozott úgy, hogy létrehoz egy ingyenesen hívható vonalat, ahol a nap 24 órájában fogadják az előadók, menedzserek és egyéb szakemberek hívását.  
 
(bbc.co.uk) 
 
2018.05.14
|


Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.