Gourmet Fesztivál 2018

A gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig
Budapest, Millenáris, május 17 - 20.
2018-ban is várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál, ahol Magyarország legjobb éttermeit, cukrászdáit, borászatait, illetve a hazai és nemzetközi gasztronómia aktuális finomságait ismerhetik meg a résztvevők. Az idei téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő.
A fesztivál nemzetközi főszereplője az osztrák Heinz Reitbauer lesz, aki a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos bécsi Steirereck séfje, de más nemzetek prominens séfjei is meghívást kaptak a rendezvényre, akik a színpadi programon túl mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak. 
 
Természetesen a szakma hazai krémje is képviselteti magát a Millenárison. 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül, a workshopokon pedig nem akárkiktől lehet tanulni, előad többek között Pataki Ádám cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is 
 
A színpadi program is sok izgalmat ígér: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, az érdeklődők találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is, végül a júniusi megmérettetés előtt még Pohner Ádám, az ifjú séftehetség is bemutatkozik, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen. 
 
2018 a családok éve, ezért a fesztivál szervezői idén kiemelt figyelmet szentelnek a legkisebbeknek is, akik 14 év alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt. A gyerekprogramokról itt írunk bővebben
2018.05.17
|


Játék
Egy fiatalokból álló baráti csoport tagjai izgalmas ötletnek tartják, hogy egy hosszú felfedezőútra induljanak, így szakadva el a szokványos napok unalmától, ám amikor autójuk defektet kap egy elhagyatott úton, akkor az, ami korábban még ideális kikapcsolódásnak tűnt, egyenesen rémálommá válik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.