Négy nyári hétvégére ismét a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Idén is ideiglenesen a gyalogosoké lesz nyáron a forgalomtól elzárt Szabadság híd. 2018-ban július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a budapestiek és az arra járók.
A Szabihíd 2016-ban a budapesti városlakók kezdeményezésére jött létre egy frenetikus, spontán hídfoglalás eredményeképp, amikor is a forgalomtól lezárt Szabadság hidat a gyalogosok vették birtokukba, és szabadidős és kulturális programokat rendeztek az így felszabadult, új közösségi területen. A hamarosan kezdődő Velencei Biennálén épp erről az akcióról, az első Szabihídról készült fotósorozattal képviselteti magát Magyarország. A Freespace kiállítás a 2016-os történéseket mutatja be, arra keresve a választ, hogy mit jelent a szabad köztér és hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás a várostervezőket és ez építészeket. 
 
A spontán akció sikerén felbuzdulva egy évvel később, 2017-ben immár szervezett keretek között, a VaLyo Csoport irányításával ismétlődött meg a rendezvény, és négy nyári hétvégére ismét gyalogosok szállták meg a hidat, ahol többek között koncertek és mutatványosok szórakoztatták az arra járókat. Ezt a hagyományt folytatják idén is, amikor is a budapestiek és turisták legnagyobb örömére a nyár közepén újra négy hétvégére lezárják a járműforgalom elől a hidat.
 
Hogy idén milyen események lesznek a hídon, még nem lehet tudni, érdemes folyamatosan tájékozódni a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán
 
2018.05.23
|
(10 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.