„Ez a karakter csak mellékszereplő lehetne egy ilyen filmben” - Nick Robinson

A seattle-i születésű Nick Robinson sztárságra született, hiszen nemcsak jóképű, de rettentően tehetséges is. A Kszi, Simon főszerepében ráadásul filmtörténelmet ír: ő az első olyan meleg tinifilm főhőse, amit egy nagy, hollywoodi stúdió készített. A filmet már premier előtt játsszák a hazai mozik.

23 éves.

 

Az arca főképp a Jurassic Worldből lehet ismerős.

 

A kedvenc filmje A nagy Lebowski.

Kapcsolódó cikkek

Mi vonzott ebben a projektben? 
 
Több dolog volt. Mindig kedveltem a John Hughes-féle felnövéstörténeteket, és úgy éreztem, ebben a sztoriban is ott van az a hangulat. Ráadásul a történetet egy olyan perspektívából meséljük el, amire eddig nem volt példa Hollywoodban. A főhős egy gimis, meleg kamasz srác. Alaphelyzetben ez a karakter csak mellékszereplő lehetne egy ilyen filmben. 
 
Említetted John Hughest. Melyik filmjei DNS-éből található egy kevés a Kszi, Simonban? 
 
Van benne egy kis Nulladik óra, egy kis Meglógtam a Ferrarival és egy kis Álmodj rózsaszínt is, vagyis a gimis filmjei köszönnek leginkább vissza benne. Ezenfelül pedig van benne egy kis Aranyoskám is, amire Greg (Greg Berlanti, rendező – a ford.) hívta fel a figyelmem. 
 
Ez érdekes… 
 
Elsőre nekem se jutott eszembe, de tényleg sok a hasonlóság. Valaki folyamatosan azzal küzd, hogy titokban tartsa a valódi identitását, és rengeteget kell zsonglőrködnie ahhoz, hogy sikerrel járjon. Törvényszerű, hogy ez hosszú távon túl nehéz egy embernek, tehát a titkai ki fognak derülni. 
 
Gyakorlatilag minden egyes jelenetben szerepelsz. 
 
Sokat próbáltunk előtte, és ez az időszak rengeteget segített abban, hogy rájöjjek, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Remélhetőleg a nézőknek nem lesz elege Simonból a végére. (nevet) A film elsősorban az ő útjára fókuszál, de ez nem jelenti azt, hogy a mellékszereplők ne lennének fontosak, és az ő történetszáluk ne lenne ugyanolyan izgalmas. 
 
Jól mondom, hogy itt nemcsak Simon keresi a valódi önmagát, hanem a barátai is? 
 
Igen, az egész film önmagunk megtalálásáról szól, és ehhez a témához minden karakter kapcsolódni tud. Máshogy érezzük magunkat legbelül, és mást mutatunk a külvilágnak, ami mindig komoly konfliktusokhoz vezet. A film arra vezet rá bennünket, hogy az igazság valószínűleg a két kép között, valahol félúton van. Azt hiszem, azért készülhet annyi film gimnazistákról, mert ez az a korszak, amikor egy csomó érzéssel – szeretet, csalódás, veszteség – először találkozhat az ember. 
 
És mivel ezek új érzések, elsőre kissé nyersen is hatnak… 
 
Igen, pont Jack Antonoff – aki a film zenéjének producere volt – mesélt nemrég nekem erről. Azt mondta, hogy ez az a korszak, amikor az ember teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy megmutassa az igazi önmagát a világnak, de a helyzet az, hogy nincs elég eszköze ehhez. Ez rengeteg megpróbáltatással, hibával és érzelemmel jár együtt. 
 
A szüleidet Josh Duhamel és Jennifer Garner alakítják, és van velük néhány érzelmes nagy jeleneted. Hogy ment ezeknek a forgatása? 
 
Csodás volt, mindketten nagyon tapasztalt színészek, viszont nagyon különbözőek is. Jen nagyon anyáskodó. Automatikusan jön belőle, mindig figyel arra, hogy körülötte mindenki jól érezze magát. Josh más típus, egy folyton viccelődő fazon. Mellette mindig résen kell lenni az embernek. El se tudnék képzelni magamnak jobb filmes szülőket. 
 
A film témája alapvetően drámai, mégis teli van humorral. 
 
Szerintem nagyon vicces, ráadásul volt a stábban néhány egészen kiváló komikus. Az iskolaigazgatót játszó Tony Hale például frenetikus fickó. A film egyik erőssége pont az, hogy nem sorolható be könnyen egy kategóriába sem. Nem dráma, nem vígjáték és nem is romantikus film, de ezek a jegyek mind megtalálhatók benne. Pont ez teszi annyira életszerűvé. 
 
Tulu/Fórum Hungary
2018.05.28
|
(8 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.