Műtárgyak Éjszakája

Budapest, 2018. június 7 - 9.
Idén második alkalommal rendezik meg a Műtárgyak Éjszakáját, melynek keretében június 7. és 9. között Budapest 35 helyszínén több mint 60 program várja azokat, akiket érdekel a műtárgyak különleges világa.
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők nemcsak a műtárgyakat ismerhetik meg közelebbről, de betekinthetnek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé is. Megtudhatják például azt is, hogyan kell felismerni egy hamis Zsolnay kerámiát, mit jelent a műtárgyak természettudományos vizsgálata, vagy hogyan dolgozik egy restaurátor. 
 
A látogatók szakértők vezetésével mélyíthetik el tudásukat olyan témákban is, mint például a magyar festészet főművei, a kortárs restaurálás trükkjei, vagy a műtárgyhamisítás legnagyobb botrányai, sőt tárlatvezetéseken a hagyományos kiállítások mellett a nagyközönség előtt rejtett raktárakat, műhelyeket is megtekinthetnek. 
 
A fesztivál keretében lesznek tematikus műkereskedelmi séták az Ecseri piacon és a Falk Miksa utcában, valamint műteremlátogatások ismert művészeknél. A műhelylátogatások során be lehet pillantani a design ékszerek, a kézműves lámpák és az ötvösmunkák készítési folyamatába, sőt a Herendi Porcelán Palotában a porcelánfestéssel is megismerkedhetünk.
 
A restaurátorműhelyekben tanúi lehetünk annak, hogyan támadhatnak fel műalkotások romjaikból, legyen szó üvegről, bútorról vagy lámpákról. A műtárgy-kereskedelemhez kapcsolódóan lesznek becsüs órák, aukciók és értékbecslések, amelyeken mindenki megismerheti a művészeti tárgyak értékének meghatározását.  
 
2018.05.28
|
(14 kép)


Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.