Tilos lesz a segway használata a belvárosban

Többen panaszkodtak az utóbbi években az amúgy nem olyan régóta divatban lévő segway és beerbike veszélyességéről.
Ezért most a belváros képviselő-testülete megtette az első lépést ennek szabályozásában: június közepétől tilos a segway, beerbike, a hoverboard, a riksa és egyéb elektromos közlekedési eszközök használata az V. kerület gyalogútjain és sétáló utcáin. A rendelet módosításának értelmében ezeket az eszközöket az adott területeken csak tolva, arról leszállva lehet használni. Aki ezeket a szabályokat nem tarja be, fejenként 50-től 150 ezer forintig terjedő büntetést is kaphat. Érdemes tehát odafigyelni, és vigyázni gyalogostársaink épségére, és erre az eszközöket bérbe adóknak is kötelességük lesz felhívni a használók figyelmét.
2018.05.31
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.