Kedvenc helyek

Mïus x Attaray Visual a Ludwig Múzeumban

A MAPS konferencia nyilvános záróeseményeként június 5-én este a Shaibo és a Mïus gondoskodik a jó hangulatról a Ludwig Múzeum üvegtermében. A látványért az Attaray Visual projekt felel, akik egy 50 perces fényshow-val készülnek. A mïushoz ezúttal Hegyi Dóri csatlakozik.
A flow-élmény zenei nyelvre való lefordítása ösztönözte Szigeti Zsófi énekesnőt arra, hogy barátaival, Cseh Péter gitárossal, Nyitrai Péter basszusgitárossal és Klausz Ádám dobossal 2015-ben életre hívja a Shaibót. Az energikus és friss csapat egy olyan üde színfolt kíván lenni az európai popzenei palettán, mely elkötelezett az igényes zenei megszólalás mellett, de nyitott más művészeti ágakra is. Stílusuk a funk dögösségét. A Shaibo 20 órától ad koncertet a múzeumban. 
 
Az est másik fellépője 21 órától a Mïus. A projekt mögött Álmos Gergő áll, aki a Egy BBC-s dalpremier, Brandt Brauer Frick és Vessels-remixek, valamint egy szintén beharangozó videoklip után áprilisban jelentkezett kollekciózáró nagylemezével. A Théque Records gondozásában debütált Twentytwo 22 című új anyag néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív, a zörejek, zajok, valamint fúvós és vonóshangszerek feszes harmóniája pedig egy erősen atmoszférikus világot teremt. Álmos szólóprojektjének új anyagán ezúttal is vendégeskednek énekesek – Hegyi Dóri (OHNODY) és a lengyel Raf Skowronski mellett, egy új férfihang, Szőke Zoli (Deep Glaze, Tape Delay) is feltűnik egy dalban.
 
A fellépést egy különleges audiovizuális trip egészíti ki az Attaray Visual projekt jóvoltából, akik bemutatják, hogyan találnak egymásra a lüktető ütemek és absztrakt formák pulzáló fényei a vásznon. 
 
Az esemény MAPS konferencia belépővel ingyenes, mindenki másnak 2000 Ft-os programjeggyel látogatható. A programjegy feljogosít a Ludwig Múzeum aktuális kiállításainak ingyenes megtekintésére! 
2018.06.01
|


Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.