Diddy 21 millió dollárt fizetett egy Kerry James Marshall-képért

Rekord összegért, 21, 1 millió dollárért kelt el Kerry James Marshall Past Times című műve a Sotheby’s egyik nemrég megrendezett aukcióján.
Az 1997-ben készült festmény egy színes bőrű családot ábrázol piknik közben, amin a szereplők golfoznak, vízisíelnek, motorcsónakoznak – vagyis olyan tevékenységeket végeznek, amiket az ilyen jellegű életképen tipikusan magasabb társadalmi körökbe tartozó vagy arisztokrata származású, fehér emberek szoktak. Bár Marshall a 2000-es évek eleje óta elismert festő – volt már kiállítása a Tate Modernben és Michelle Obama is nagy rajongója – a Past Time eladásából származó összeggel az egyik legjobban fizetett afroamerikai művész lett. A kép új tulajdonosa pedig nem más, mint Sean Combs, azaz Diddy, a Bad Boy Entertainment megalapítója, akinek ugyanabban az évben jelent meg első, No Way Out című lemeze, mint amikor a kép készült.
2018.06.04
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.