Nyerd meg Muszatics Péter: Bécs, Budapest, Hollywood c. könyvét!

Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Hollywoodot részben a Közép-Európából, az Osztrák–Magyar Monarchiából a huszadik század első felében Amerikába került – a könyv szerint –, Bécs barokk eredetű kultúráján nevelkedett alkotók hozták létre, akik tisztában voltak a helyes arányokkal. Az álomgyár az összeomló Európa töredékeit felszippantva, elképesztő élet- és filmtörténetek, váratlan fordulatok során született meg.
 
Muszatics Péter a tágabb történelmi-kulturális keretek ismertetésén túl három művészt – Lehár Ferencet, Erich von Stroheimet és Ernst Lubitschot, illetve A víg özvegy című, 1905-ös Lehár-operettet, valamint annak 1925-ös amerikai néma- és 1934-es hangosfilm változatát mutatja be részletesen. Majd a három alkotó és más közép-európai származású művészek amerikai filmre gyakorolt hatását elemzi, ahol többek között Kubrickról, Orson Wellesről, Wes Andersonról és Tarantinóról is olvashatunk.
 
Az esszészerűen összeállított kötet arra kérdésre is keresi a választ, hogy mi a siker és a hatásos történetmesélés titka, amit a legtehetségesebb emigránsok Közép-Európából vittek magukkal Hollywoodba. 
 
Ha szeretnéd megnyerni a könyvet, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
Ki rendezte A víg özvegy 1934-es hangosfilm változatát?

A helyes megfejtést beküldők között kisorsoljuk Muszatics Péter könyvét! A nyereményt személyesen lehet átvenni. Hogy biztosan időben megkapd az értesítést, rendszeresen ellenőrizd a spam mappádat is!

Neved:
Telefonszámod:
E-mail címed:

Beküldési határidő: június 24., vasárnap 24:00
A nyerteseket e-mailben értesítjük!

Játékos a fenti játékba történő részvételét megelőzően a www.est.hu Adatkezelési Tájékoztatóját és Általános Játékszabályzatát megismerte és a játékba lépéssel az abban foglaltakat elfogadja, illetve hozzájárul a játékba történő regisztráció során közölt személyes adatainak ezen feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá ahhoz, hogy az adatkezelő részére közvetlen üzletszerzési célú reklámokat, hírleveleket küldhessen.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.