„A kisebb költségvetésért cserébe jóval nagyobb szabadságot kapok” - Jeff Wadlow

Jeff Wadlow nem mindennapi kihívás elé nézett, amikor egy tinik körében népszerű játékból, a Felelsz vagy merszből kellett nagyjátékfilmet készítenie a horror-megaproducer, Jason Blum megbízásából.

42 éves.

 

A Kick-Ass 2 című filmje ugyan megbukott, de legalább Tarantino agyondicsérte érte.

 

Producerként dolgozik a Bates Motel és a The Strain című sorozatokon.

Hogyan kerültél a projekt közelébe? 
 
Jason Blum keresett meg az ötlettel, és azonnal éreztem, hogy ebben lenne potenciál. Rögtön kitaláltam, hogy mi lenne a film nyitójelenete, felvázoltam neki, ő pedig mondta, hogy „Ez csodás, de hogyan tovább?” Persze akkor még nem tudtam, de mondtam neki, hogy ezen a nyomvonalon haladok tovább. Megkerestem Chris Roach-ot – aki a Non-stop forgatókönyvét írta, amin producerként dolgoztam –, hogy a társával, Jill Jacobsszal írják meg a szkriptet. Leültünk, egymás után dobtuk be az ötleteket, és meglehetősen gyorsan meglett a történetünk. 
 
A 2005-ös Cry Wolf - Kiálts farkast! óta nem csináltál horrorfilmet. Miért tértél vissza a zsánerhez? 
 
Nem mondanám, hogy kerestem a lehetőségeket, ez egyszerűen csak szembejött. Hihetetlenül tisztelem mindazt, amit Jason elért ebben a műfajban, és nagyon szimpatikus volt, hogy sokkal szabadabban dolgozhattam, mint az utóbbi időben. Kezdtem hozzászokni, hogy a nagyobb költségvetés miatt sokszor meg van kötve a kezem, de Jason felvázolta nekem a munkamódszerét, és szimpatikus volt, hogy a kisebb költségvetésért cserébe jóval nagyobb szabadságot kapok. 
 
Gondolom, nem volt egyszerű egy egyetemistákból álló színészbagázst összehozni… 
 
A történet szerint ezek a srácok egymás legjobb barátai már évek óta. Viszont nekem hat olyan srácot kell összehoznom nagyon rövid idő alatt, akik jó eséllyel egyáltalán nem ismerik egymást. Azt találtam ki, hogy elviszem őket Mexikóba egy közös kirándulásra, és közben néhány felvételt is rögzítünk, de nem volt megoldható, hogy a stáb is elkísérje őket. Az lett a mentő ötletem, hogy adok nekik néhány iPhone-t, és ők maguk, házi videósként vegyék fel a nyitányt. Csak hatan utaztak, meg én két stábtag társaságában. Ez elég őrült dolog, egy nagyobb költségvetésű filmnél a producerek sosem bólintanának rá ilyesmire. Elutaztunk Mexikóba, mindenki összehaverkodott egymással, és még a nyitányunk is megvolt, szóval minden a lehető legjobban alakult. Nem vagyok oda a túlzott előkészületekért, szeretek belevágni a forgatás közepébe, szóval ez a módszer pont feküdt nekem. Olyan elbűvölők voltak ezeken a felvételeken, hogy a tizedik percben a néző már kedveli őket. 
 
A színészeid többsége bír némi televíziós rutinnal. Ez segített abban, hogy gyorsan forgassatok? 
 
Abszolút. Egy kevésbé tapasztalt gárdával nem ment volna ennyire gyorsan a dolog. Lucy és Tyler nagyon rutinos színészek, és erre nagy szükség volt. Mindenki felkészülten jött, igazi profikból álló csapatom volt. Sokszor dolgoztam már idősebb, elismertebb színészekkel, akik kevésbé voltak felkészültek, mint ők. Ebben a filmben mindent gyorsan kellett csinálnunk. Általában egy jelenetet maximum háromszor vettünk fel, és már haladtunk is tovább. Nem volt lehetőségünk sok ismétlésre. 
 
Az egyik legemlékezetesebb jelenetben Lucast és Penelope-t egy háztetőn láthatjuk. Ez bonyolult felvétel volt? 
 
Nem használtunk zöld hátteret, minden, amit ott láttál, igazi volt. Nem volt pénzünk épített díszletben dolgozni, egy igazi ház igazi tetején voltak a srácok, szóval Sophia tényleg a ház tetején egyensúlyozott. Persze arról gondoskodtunk, hogy végig biztonságban legyen, de attól még nem volt nehéz eljátszania, hogy retteg, hiszen tíz méter magasan egyensúlyozott egy háztető szélén. A jelenetet nagyon alaposan meg kellett tervezni, mert kevés időnk volt, nem kaptuk meg egész éjszakára a tetőt. Ha egy veszélyes jelenetet forgatsz, mindig le kell lassítanod, és megadni a szükséges időt arra, hogy biztonságban, nyugalomban forgathassatok. 
 
A Felelsz vagy mersz! június 21-től látható a mozik műsorán. 
Tulu/UIP-Duna Film
2018.06.12
|
(18 kép)


Film premierek

Így neveld a sárkányodat 3.

amerikai animációs film, 104 perc, 2019

Zöld könyv – Útmutató az élethez

amerikai életrajzi dráma, 130 perc, 2018

Dermesztő hajsza

angol akcióthriller, 119 perc, 2019

Alelnök

amerikai életrajzi dráma, 132 perc, 2018
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
20:25
A Pogány Madonna
magyar bűnügyi film, 1980
20:30
Azok az apró pillanatok
amerikai filmdráma, 2018
21:00
Ip Man: A nagymester
kínai-hongkongi akciófilm, 2010
21:00
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
21:00
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala
amerikai fantasztikus akciófilm, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.