Kockázati tényezők - A kulturális ellenállás archívumai

Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2018. június 14. - július 15.
Börtönből kicsempészett versek, gyufásskatulya méretű illegális könyvek, másolt videokazetták „nyugati” filmekkel, egyetemi szamizdatok, punkmagazinok, kommunák, lakásszínházak és titkosrendőrségi akták…
A Kockázati Tényezők kiállítás az államszocializmus időszaka alatti kulturális ellenállás emlékeit veszi sorra, hogy történelmi emlékezetről, szabadságról, szolidaritásról, az ellenállás egyéni és közösségi lehetőségeiről gondolkodjon, kiemelve a civil kezdeményezések, az alulról szerveződés, az elkötelezettség és a szolidaritás meghatározó szerepét. A kiállítás az EU felhívásra megalakult Courage program keretében valósul meg, amelynek célja, hogy összegyűjtse és elérhetővé tegye az ellenkulturális mozgalmak hagyatékát.
 
A szervezők nemcsak a tárlattal, hanem kísérőprogramokkal is segítik értelmezni a korszak jelenségeit és a gyűjtemények szerepét. Június 27-én a környezetvédelmi mozgalmakról, július 4-én a Kádár-rendszer kényelméről és a kulturális ellenállás kockázatairól tartanak kerekasztal-beszélgetést, június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján pedig több, a kiállításhoz kapcsolódó témájú programokat kínálnak a közönségnek. A kiállítást stílszerűen a Parasztok az atmoszférában zenekar koncertje zárja július 15-én. 
 
  
 
2018.06.11
|
(9 kép)


Kis Britannia kiállítás.
Budapest, K.A.S. Galéria, március 29. - április 5.

Publikus magánügyek.
Szentendre, MűvészetMalom, március 29. - május 12.

Lélek-Tér-Képek - Trom Kata kiállítása.
Budapest, KlauzálHáz, március 28. - május 4.

Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.