Nézz le Budapestre! - A legjobb tetőteraszok a fővárosban

Borozz, kávézz, üdítőzz úgy, mint egykor az istenek az Olümposzon! Kiválogattuk Budapest legszuperebb magaslati bárjait, hogy olyan kényelemben tekinthess le a fővárosra, mint talán még soha. Íme, a hat kedvencünk, a city legmenőbb kilátóbárjai, hogy mindig a topon érezd magad!
Nyáron évről évre egyre több mesebeli csodahelyet találhatsz, ha mulatni vagy éppen relaxálni akarsz a fővárosban: pubok a zöldben, dizájnos romkocsmák a nyolcban, elit bulihelyek a Deákon, vagy vidám vintage sarkok városszerte. Amikről viszont eddig nem sokat beszéltünk, azok az aranykorukat élő skybarok. Hogy tulajdonképpen miről is van szó? Igazából csak egy marha jó ötletről: egy tetőteraszról, ami egyszerre feelinges bár és kilátó Európa egyik legszebb városára, és egyben a te egyik favorit helyed az idei nyárra… 
 
360 Bar  
Budapest, Andrássy út 39. 
www.360bar.hu 
 
Budapest talán legrégebbi skybarja már elég sok szezon óta divatos. Ez persze egyáltalán nem meglepő tény, hiszen ki ne akarna egy ilyen exkluzív tetőteraszon ülve lazulni, akár munka után, akár buli előtt, egy-egy koktél mellől pillantgatva le a nyüzsgő belvárosra? 
 
Corvin Tető 
Budapest, Blaha Lujza tér 1-2. 
www.corvinclub.hu 
 
Pár éve még csak kemény partihelyként ismertük a Corvin Tetőt, manapság viszont már nem csak ezt jelenti a budapesti közönség számára a név. A Corvin Áruház topján megbújó terasz ma már közkedvelt koktélozó és találkahely, na meg az sem utolsó szempont, hogy szabadtéri mozi is, egész nyáron. 
 
Gozsdu Sky Terrrace 
Budapest, Holló u. 6. 
www.facebook.com/pg/gozsduskybar
 
A legmenőbb bulipark is felkészült: a Gozsdu Sky Terrace szintén évek óta várja a magaslati levegőre vágyó vendégeit: itt egy eldugott kis lift repít fel a csúcsra, ahol nem csak nyáron gyönyörködhetsz a kilátásban szívószálas üdítővel: télen üvegburával védik a teraszt a hidegtől. 
 
Liebling 
Budapest, Akácfa u. 51. 
www.fogashaz.hu/hu/liebling 
 
Csigalépcső vezet fel listánk egyik legizgalmasabb tetőtéri bárjába is. A Liebling feelingje azonban különbözik ez eddig felsorolt favoritjainktól: ez a hely pont olyan, mintha csak összeültek volna a szomszédok egy fröccsre. A konzervált „legjobb nyáreste evör” hangulat garantált az öreg tűzfalak között! 
 
A38 Terasz 
Budapest, Petőfi híd, budai hídfő 
www.a38.hu 
 
Budapest kedvenc hajóján, ahol éjjel a fergeteges buliké a főszerep, napnyugta előtt is kedvedre lazulhatsz. Az A38 orr-részében ugyanis csinos kis nappali bárt alakítottak ki, fergeteges kilátással a dunai naplementére. Szerintünk: tökéletes randihely! A Pesti Est Tetőterasz nem mellesleg egész nyáron hétfő esti mozival várja a közönséget, ahol régi és új klasszikusokat vetítenek. Bővebben >>
 
High Note SkyBar  
Budapest, Hercegprímás u. 5. 
www.highnoteskybar.hu 
 
Felejthetetlen élményekből sosem elég, ha pedig ilyenre vágynál, a High Note SkyBarban szintén megtalálhatod a számításaidat: csevegj, limonádézz, koktélozz, sörözz kedvedre, és tekints le királyként a Bazilika melletti forgatagra! Kell ennél több? 
 
Kurcz Orsi
2018.06.12
|


Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.