Kutyás strandok a Balatonon

Tavaly nyáron fontos tudnivalókat és hasznos tippeket gyűjtöttünk össze azoknak, akik kutyájukkal indulnak nyaralni. Már akkor szó esett a Balatonon található kutyabarát helyekről, amik azóta további fejlődésen mentek keresztül, és most ezekből készítettünk egy újabb összefoglalót.
Egy kutya nagyon gyorsan családtaggá válhat, és amikor nyaralni megyünk, őket sem szívesen hagyjuk ki a buliból, hiszen olyankor is meg kell oldani az ellátásukat. A gazdi végigaggódja a nyaralást, hogy vajon jól van-e az otthon hagyott, valakire rábízott kutya, az eb pedig nem érti, miért nem jönnek haza még nap végén sem az imádott kétlábú barátai. Erre szerencsére már lehet megoldást találni. Egyre több kutyabarát szolgáltatás van, hogy kedvencünkkel együtt tölthessük a jól megérdemelt nyári felfrissülést. Szállások, éttermek, strandok nyílnak kutyával érkező vendégek számára. Utóbbiból szedtünk össze most néhányat a Balaton két partjáról.


Fonyód:
A Fonyódi Kutyás strandon kedvenceink vízbe jutását több lépcsős lejáró és rámpa is elősegíti, amelyek igénybevételével könnyen elérhetik a part menti 60-80 cm-es mélységű vizet. A gazdik dolgát megkönnyíti, hogy a part körül ingyenesen parkolhatnak. A strandra hétköznap és hétvégén is 200 Ft a belépő, gazdinak és kutyának egyaránt. A közeljövőben vizesblokkok telepítésére is sor kerül a fürdőhelyen.


Balatonföldvár:
A déli parton található 2500 négyzetméteres ingyenes fürdőhely már a fővárosból is nagyjából egy óra alatt megközelíthető. A vízbe jutáshoz itt is rámpák vannak kihelyezve, ahol a kutyák könnyedén elérik a hűsítő vizet, hogy gazdáikkal együtt úszhassanak és játszhassanak benne, felfrissülve a perzselő nyári melegben. A parton kihelyezett illemhelyek vannak, és fák biztosítják a két úszás közötti pihenéshez és piknikezéshez az árnyékot. A közelben kutyabarát büféket és éttermeket is találhatunk, és állatorvosi rendelő is elérhető távolságon belül van, ha ne adj' isten szükség lenne rá.

Tihanyi Belső-tó:
A Tihanyi-félsziget szívében található Belső-tó is biztosít helyet azoknak a nyaralóknak, akik nem szívesen indulnak el kedvenceik nélkül a régóta várt vakációra, vagy kutyájuk egyszerűen csak imádja a vizet és az úszást. A tó délkeleti sarkánál a horgászoktól kellő távolságban (hogy az ő zsákmányukat ne zavarjuk el) lehetőség van a négylábúak úsztatására, amit tábla is jelöl a parton. A tó körüli part kellemes pihenésre ad lehetőséget, de miután a játékban elfáradtunk, akár egy hangulatos pikniket is megejthetünk szendviccsel, főtt kukoricával és persze a kutyánknak csomagolt nasival.


Tihany-Sajkod partszakasz:
Szintén Tihanyban jelöltek ki egy part menti részt, ahol kedvenceinkkel együtt fürödhetünk, anélkül, hogy bárkit zavarnánk vele. A szakaszra egy hosszú bekötőúton lehet lejutni, nem messze a rendes strandtól, ahová viszont tilos bevinni a háziállatot.

Balatonboglár:
Itt egy elég kezdetleges fürdetőhely található, ahol a négylábúak csak gazdi nélkül tudnak vízbe menni, de egy gyors felfrissüléshez ez is kiváló helynek számít egy meleg nyári séta során.És a végére egy jó tanács:

Ha kedvencünkkel indulunk útnak, nem árt ismerni a balatonföldvári kutyabarát fürdőhely házirendjét, amely szabályai mindenhol hasznosak, és betartásukkal mindenkinek élvezhetőbb lesz a kikapcsolódás.
2019.06.10
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.