Strandolásra fel!

Rendelj kínait - 42. rész
Rendelj kínait rovatunk fő témája ezúttal a strandolás, mert javában beléptünk az évnek abba az időszakába, amikor a legkellemesebb a vízparton henyélni és lógatni a lábunkat. Ám hogy még élvezetesebb legyen mindez, ajánlunk néhány új érdekes strandfelszerelést.
Felfújható fotel – Egy úr a strandon is úr 
 
Gumimatraccal minden komolyabb strandoló rendelkezik, de felfújható fotellel már annál kevesebben. Pedig nincs is jobb annál, mint amikor megunván a víz nyújtotta örömöket, kicsit ledőlünk a parton olvasgatni vagy napozni. Ezt ugyan egy törölközőn is megtehetjük, de nem feltétlenül ez a legkényelmesebb megoldás. 
 
A szállítható ülőalkalmatosságok terén a felfújható fotel a legegyszerűbb választás, hiszen leengedett állapotban mindössze negyven dekát nyom, ami még grillcsirkéből sem olyan sok, ráadásul hordozótáskát is kapunk hozzá, ami nem nagyobb, mint egy alsós gyermek tornazsákja. Egy jobb biciklipumpával vagy kompresszoros berendezéssel nem okozhat gondot a levegővel való feltöltése sem. Akár 400 kg-ot is elbír, ami azt jelenti, hogy a termetesebb felhasználók is probléma nélkül igénybe vehetik. Többféle színben is kapható: kék, piros, sárga árnyalatok keverednek a feketével, de mindegyik jól néz ki. A legolcsóbb a fekete-sárga verzió, ez 3500 forintba kerül. Ne legyünk restek, és áldozzunk rá ezt az összeget erre a nagyon hasznos vízparti kiegészítőre, hisz megér ennyit az önfeledt pihenésünk. 
 
Link >> 
 
Vízi italtartó – Napfény, pálmafák, koktél… 
 
Ne csak a víz partján érezzük fejedelmien magunkat, hanem a hullámzó óceánban vagy a magyar tengerben is! Egy jéghideg ital nem hiányozhat a kezünkből még akkor sem, amikor a kéklő habok között múlatjuk az időt. Nem akarhatjuk azonban folyamatosan szorongatni az üdítő folyadékot, ám a vízben sajnos gondjaink akadhatnak a lerakásával. Viszont egy apró úszóguminak köszönhetően már ez sem lehet akadály. Ugyanúgy működik, mint az emberekre szabott darabok, csak sokkal kisebb, illetve az alja zárt, hogy ne csusszanjon ki belőle az éltető nedű. A dizájn kedvéért egy pálmafa is díszíti az eszközt, ami jó esetben minimálisan be is árnyékolja a koktélunkat. Ajánlatos a család minden tagjának beszerezni egyet, mert hasznos, és darabja 500 forintból kijön. 
 
Link >>  
 
Szélsárkány – Szeles időben jó kikapcsolódás 
 
Rengeteg sportot lehet űzni a vízparton, de többségükhöz nem árt a jó idő. Amint azonban kicsit szelesebbre fordul az időjárás és eltűnnek a focizó nyaralók, ideje elővenni egy régi klasszikust, a papírsárkányt. A szinte üres strandon meglehetősen jó eregetni, mert a szabad mozgásban nem korlátoz semmi, és nagy területet repülhetünk be vele. A repülő eszköz két madzaggal rendelkezik, tehát két kézzel kell irányítani, szivárványszínű, és kiterítve a szélben 1,4 méter széles. A hozzá adott kötelek 30 méter magasra engedik felrepülni a játékot, ami megfelel egy tíz emelet magas lakóház nagyságának. A sárkányeregetés nagy élmény, még felnőttek számára is! Gyerekeknek is ajánlott, de csak egy bizonyos kor fölött, mert az igazán picik nem tudják irányítani. A legjobb az egészben az ára, mert mindössze 3000 forintba kerül a hatalmas PVC „madár”. 
 
Link >> 
 
Tengeri talpvédő – Még egy réteg nem árthat 
 
A köves, sziklás tengerpartok a képeken rendkívül vonzók, de mezítelen lábunkat könnyen felsérthetik az éles felületek. Lehet ugyan kapni a boltokban kifejezetten tengerbe való cipőket, amelyekkel elkerülhetjük a sérüléseket, de meglehetősen kényelmetlen bennük az úszás. A kínaiak árulnak egy sokkal elegánsabb megoldást, egy vékony tengeri talpvédőt, ami szintén  védőréteget biztosít a talpunknak, de nem egy komplett cipő. Megfelelően szabadnak érezhetjük benne magunkat, nincs meg az a rossz érzés, hogy bakancsban strandolunk. Olyan speciális anyagból készült, ami kifejezetten ellenálló a vágásokkal szemben. Tehát egy tengerisünbe lépéstől nem óv meg, de a sziklákon ugrálni, a köves tengerparton pancsolni nagyon jól lehet vele, és mindössze 700 forint egy pár. Ha több mint 5 csomagot veszünk, akkor az ár 300 forintra csökken. 
 
Link >> 
www.rendeljkinait.hu
2018.06.15
|
(15 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.