Ősbemutatók és opera a Szentendrei Teátrum nyári programjában

Július 6-tól augusztus 17-ig
Sokszínű és különleges programmal várja az érdeklődőket 2018 nyarán a Szentendrei Teátrum. A Szentendre belvárosának öt szabadtéri helyszínén bemutatott 25 produkció között lesz operaelőadás, ősbemutató, ifjúsági előadás, jazzkoncert és gyerekelőadás is.
A magyarországi ősbemutatók sorát Lucas Hnath Nóra II. rész című darabja nyitja. A Broadwayn óriási sikerrel futó előadás sztárszereposztással készülő hazai bemutatóját Szentendrén láthatja először a közönség. Carlo Gozzi: A kígyóasszony című commedia dell’arte drámája alapján fiatal alkotócsapat hoz létre a Színház és Filmművészeti Egyetemmel való együttműködés keretei között egy tragikomikus zenés színházi mesét, melynek ősbemutatójára szintén itt kerül sor.
 
25 éves szünet után a szentendrei Fő téri operaelőadások sorozatát tavaly A sevillai borbély című vígoperával folytatta a Teátrum. A sikeres fogadtatás után idén ismét lesz operapremier, ráadásul a Figaro-történet folytatódik: ezúttal Figaro esküvőjének útjába gördülnek akadályok. A Co-Opera és a Szentendrei Teátrum együttműködésében, Szabó Máté rendezésében, kiváló operaénekesek közreműködésével látható, hallható majd Mozart Figaro házassága című operája.
 
A programsorozat keretében megnézhetjük William Faulkner regényének átdolgozását, a Míg fekszem kiterítve című előadást ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. Carly Wijs: Mi és ők című darabja a West Enden, a londoni Királyi Nemzeti Színházban fut jelenleg hatalmas kritikai és közönségsikerrel. A magyarországi ősbemutatót fiatal színészpáros és rendező hozza létre Szentendrén.
 
A Városháza udvarán lesz látható Hernádi Judit és Kern András kettőse Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában, Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettje, a Loveshake, Florian Zeller A kulisszák mögött című komédiája, valamint Csányi Sándor önálló estje is.
 
A Ferenczy Múzeum belső udvarában önálló esteket és a kamaraelőadásokat szerepelnek. Itt kerül színre Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, Szulák Andrea crossover pressszó-jazz koncertje, Szűcs Nelli Fedák Sári című önálló estje, továbbá Leonyid Zorin: Varsói melódia című színműve Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével, illetve a tavaly Szentendrén indult Élettörténetek.hu újabb részei, a Pira / Bella című kétrészes kamaraelőadás Borbély Alexandrával és Ullmann Mónikával a címszerepekben. 
2018.06.15
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.