Kedvenc helyek

Elhunyt Elvis Presley dobosa, DJ Fontana

Életének 87. évében távozott az élők sorából Elvis Presley utolsó zenésztársa, DJ Fontana. Halálhírét fia, Dave Fontana erősítette meg a közösségi oldalakon.
Egy újabb legenda hagyta árván a zeneipart: Dominic Joseph Fontana, művésznevén DJ Fontana június 15-ére virradóan szenderült örök álomba. Fia nyilatkozata alapján a világhírű dobos nem szenvedett, álmában érte őt a halál. Fontanát Elvis Presley oldalán ismerhette meg a világ, amikor 1956-ban a Király zenekarához szegődött.
 
Tizennégy évig volt a banda teljes értékű tagja, nevét több mint 450 Presley-szerzemény jegyzi, köztük olyan neves slágerek, mint a Jailhouse Rock és a Hound Dog. A dobos végül 1970-ben engedte el Elvis kezét, miután anyagi kérdésekből fakadó összetűzésbe keveredett a rockcsászár menedzserével, Tom Parkerrel. Fontana ezt követően már kevésbé volt aktív zeneileg, de az Elvisszel töltött évek elegendők voltak ahhoz, hogy a Rock and Roll Hall of Fame örökre méltassa munkásságát. 
 
(nme.com) 
2018.06.16
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.