„Soha nem hagytunk ki egyetlen lehetőséget sem, hogy egymással cseveghessünk” - Helena Bonham Carter

Az angolok egyik legexcentrikusabb színésznője bármilyen filmet képes feldobni a puszta jelenlétével, de az Ocean’s 8-ben igazi csapatjátékosként simult be az olyan sztártársai közé, mint Sandra Bullock, Cate Blanchett vagy Anne Hathaway. Az élményről volt mit mesélnie.

52 éves.

 

Kétszer (A galamb szárnyai, A király beszéde) jelölték Oscarra.

 

Eddig húsz olyan filmben szerepelt, ami legalább egy Oscar-jelölést kapott.

Mi vonzott az Ocean’s 8-ben? 
 
Mindig is vonzottak az olyan filmek, amikhez hasonlót még nem csináltam korábban, és heist film (balhémozi – a ford.) még nem akadt a filmográfiámban. Az sem volt elhanyagolható, hogy ilyen kaliberű színésznőkkel dolgozhatok együtt, hiszen egytől egyig zseniálisak. Olyan filmet sem könnyű találni, aminek egy nő a főszereplője, olyat meg pláne, aminek nyolc nő, szóval óriási lehetőség volt, hogy ezt mi együtt végigcsinálhattuk. 
 
A karaktered, Rose divattervező. Tanultál valami újat a divatról az Ocean’s 8 forgatása alatt? 
 
A történet szerint Rose egy bámulatos ruhát tervez Anne Hathaway karakterének, szóval kaptam néhány leckét arra vonatkozóan, hogyan vágjam az anyagot hozzá. Egy amerikai ruhatervező, Gary Graham volt a segítségemre, de besegített az ír divattervező, Simone Rocha, valamint a produkció jelmezes csapata is, akiket Sarah Edwards vezetett. Az általuk nyújtott leckék lehetővé tették számomra, hogy egy kicsit az ő szemükkel láthassam a világot, amit nagyon szórakoztatónak találtam. Amikor a többi szereplővel először láttuk meg egymást a ruháinkban, az csodálatos volt. Minden egyes karakter különböző stílust képviselt. 
 
Ki készítette a ruhádat, amit a MET-gálán viselsz? 
 
A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour találta ki mindannyiunknak, hogy ki melyik divatház vagy tervező ruháját viselje. Ő azt gondolta, hogy nekem a Dolce & Gabbana állna a legjobban, ami szerintem is tökéletes választás volt. Elrepültem Milánóba, és ott láttam először ezt a kézzel dekorált, virágmintás, csodálatos fehér ruhát. Azonnal szemet szúrt rajta a rózsaminták sokasága, és rögtön tudtam, hogy ez a ruha egyenlő Rose-zal. Úgy néztem ki benne, mint egy gyönyörű kert. A ruhát felvéve még feltűnőbb jelenséggé válhattam, ami szintén szimpatikus volt. (nevet) 
 
Milyen volt a MET-gála jeleneteinek nem mindennapi felvétele? 
 
Mintha kaptam volna egy második karácsonyt. Izgalmas volt ott lenni az épületben (a Metropolitan Museum of Arts – a ford.) éjszaka, és közben olyan emberekkel találkozni, mint Anna Wintour vagy a This American Life műsorvezetője, Ira Glass. Hihetetlen volt, hogy egy ilyen lenyűgöző helyszínen forgathattunk, mint a múzeum, és egy olyan csodálatos városban, mint New York. Volt azért a dolognak hátulütője is: borzalmas mennyiségű paparazzi szabadult ránk, különösen Rihanna szenvedett a dologtól. 
 
Azonnal megtaláltad a közös hangot a szereplőtársaiddal? 
 
Mindenki segítőkészen állt ehhez a forgatáshoz, mindig támogattuk egymást. És soha nem hagytunk ki egyetlen lehetőséget sem, hogy egymással cseveghessünk. 
 
Mit gondolsz, a balhémozik miért olyan népszerűek a nézők körében? 
 
Nem mondanám magam a zsáner szakértőjének, mert nem láttam olyan sokat belőlük, de az biztos hozzájárul a dologhoz, hogy ezek a filmek a legtöbbször nagyon szórakoztatóak. Általában semmi és senki nem az, aminek elsőre látszik, és izgalmas figyelni, hogy végül hová lyukadnak ki a karakterek. Az emberek szeretik a humort, a fantáziát és a vágybeteljesítést a vásznon, hisz ez egyfajta menekülést jelent a valóságból. A filmesek pedig arra törekszenek, hogy adjanak másfél órányi vakációt a nézőknek a mindennapjaikból. Ráadásul ez a műfaj kikacsintás is a közönségre, akik valahol a főszereplők cinkostársai is a sztoriban. A nézők szeretik látni a filmekben jelen lévő barátságok és bajtársiasság kialakulását is. Az életben néhány szereplő talán magányos, de ezek között a csajok között rátalál arra a világra, amiben jól érezheti magát. 
 
 
Tulu/InterCom
2018.06.18
|
(12 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.