„Soha nem hagytunk ki egyetlen lehetőséget sem, hogy egymással cseveghessünk” - Helena Bonham Carter

Az angolok egyik legexcentrikusabb színésznője bármilyen filmet képes feldobni a puszta jelenlétével, de az Ocean’s 8-ben igazi csapatjátékosként simult be az olyan sztártársai közé, mint Sandra Bullock, Cate Blanchett vagy Anne Hathaway. Az élményről volt mit mesélnie.

52 éves.

 

Kétszer (A galamb szárnyai, A király beszéde) jelölték Oscarra.

 

Eddig húsz olyan filmben szerepelt, ami legalább egy Oscar-jelölést kapott.

Mi vonzott az Ocean’s 8-ben? 
 
Mindig is vonzottak az olyan filmek, amikhez hasonlót még nem csináltam korábban, és heist film (balhémozi – a ford.) még nem akadt a filmográfiámban. Az sem volt elhanyagolható, hogy ilyen kaliberű színésznőkkel dolgozhatok együtt, hiszen egytől egyig zseniálisak. Olyan filmet sem könnyű találni, aminek egy nő a főszereplője, olyat meg pláne, aminek nyolc nő, szóval óriási lehetőség volt, hogy ezt mi együtt végigcsinálhattuk. 
 
A karaktered, Rose divattervező. Tanultál valami újat a divatról az Ocean’s 8 forgatása alatt? 
 
A történet szerint Rose egy bámulatos ruhát tervez Anne Hathaway karakterének, szóval kaptam néhány leckét arra vonatkozóan, hogyan vágjam az anyagot hozzá. Egy amerikai ruhatervező, Gary Graham volt a segítségemre, de besegített az ír divattervező, Simone Rocha, valamint a produkció jelmezes csapata is, akiket Sarah Edwards vezetett. Az általuk nyújtott leckék lehetővé tették számomra, hogy egy kicsit az ő szemükkel láthassam a világot, amit nagyon szórakoztatónak találtam. Amikor a többi szereplővel először láttuk meg egymást a ruháinkban, az csodálatos volt. Minden egyes karakter különböző stílust képviselt. 
 
Ki készítette a ruhádat, amit a MET-gálán viselsz? 
 
A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour találta ki mindannyiunknak, hogy ki melyik divatház vagy tervező ruháját viselje. Ő azt gondolta, hogy nekem a Dolce & Gabbana állna a legjobban, ami szerintem is tökéletes választás volt. Elrepültem Milánóba, és ott láttam először ezt a kézzel dekorált, virágmintás, csodálatos fehér ruhát. Azonnal szemet szúrt rajta a rózsaminták sokasága, és rögtön tudtam, hogy ez a ruha egyenlő Rose-zal. Úgy néztem ki benne, mint egy gyönyörű kert. A ruhát felvéve még feltűnőbb jelenséggé válhattam, ami szintén szimpatikus volt. (nevet) 
 
Milyen volt a MET-gála jeleneteinek nem mindennapi felvétele? 
 
Mintha kaptam volna egy második karácsonyt. Izgalmas volt ott lenni az épületben (a Metropolitan Museum of Arts – a ford.) éjszaka, és közben olyan emberekkel találkozni, mint Anna Wintour vagy a This American Life műsorvezetője, Ira Glass. Hihetetlen volt, hogy egy ilyen lenyűgöző helyszínen forgathattunk, mint a múzeum, és egy olyan csodálatos városban, mint New York. Volt azért a dolognak hátulütője is: borzalmas mennyiségű paparazzi szabadult ránk, különösen Rihanna szenvedett a dologtól. 
 
Azonnal megtaláltad a közös hangot a szereplőtársaiddal? 
 
Mindenki segítőkészen állt ehhez a forgatáshoz, mindig támogattuk egymást. És soha nem hagytunk ki egyetlen lehetőséget sem, hogy egymással cseveghessünk. 
 
Mit gondolsz, a balhémozik miért olyan népszerűek a nézők körében? 
 
Nem mondanám magam a zsáner szakértőjének, mert nem láttam olyan sokat belőlük, de az biztos hozzájárul a dologhoz, hogy ezek a filmek a legtöbbször nagyon szórakoztatóak. Általában semmi és senki nem az, aminek elsőre látszik, és izgalmas figyelni, hogy végül hová lyukadnak ki a karakterek. Az emberek szeretik a humort, a fantáziát és a vágybeteljesítést a vásznon, hisz ez egyfajta menekülést jelent a valóságból. A filmesek pedig arra törekszenek, hogy adjanak másfél órányi vakációt a nézőknek a mindennapjaikból. Ráadásul ez a műfaj kikacsintás is a közönségre, akik valahol a főszereplők cinkostársai is a sztoriban. A nézők szeretik látni a filmekben jelen lévő barátságok és bajtársiasság kialakulását is. Az életben néhány szereplő talán magányos, de ezek között a csajok között rátalál arra a világra, amiben jól érezheti magát. 
 
 
Tulu/InterCom
2018.06.18
|
(12 kép)


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.
Filmek a TV-ben
18:10
Az esemény
amerikai-indiai thriller, 2008
18:15
Holt költők társasága
amerikai dráma, 1989
18:15
Angyal a családban
amerikai filmdráma, 2004
18:25
Még utoljára
amerikai film, 2018 (feliratos)
18:30
A szökevény 2. - Életre-halálra
amerikai akciófilm, 1998
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.