„Nem volt nehéz eljátszanunk azt, hogy régi barátok vagyunk” - Jon Hamm

Jon Hamm a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatban vált sztárrá, az utóbbi években pedig Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb karakterszínésze lett. Ezúttal egy fősodorbeli komédiában, a Haverok harcában láthatjuk, ami a gyerekkori barátságok fontosságát állítja középpontba.

47 éves.

 

A színészkarrierje kezdetén három évig egyáltalán nem kapott munkát, mert túl öregnek nézett ki.

 

Bár leghíresebb karaktere, Don Draper nagy dohányos, Hamm már huszonéves korában leszokott.

Kapcsolódó cikkek

Vannak még barátaid gyerekkorodból? 
 
Nagyon sok, főleg középiskolás koromból. Sokan közülük New Yorkban élnek, a többiek pedig maradtak a szülővárosomban, St. Louisban, és biztosíthatlak, hogy elég gyakran meglátogatom őket. Van egy barátom, aki Ausztráliában él: épp a minap chateltünk, mert az anyukája átküldött nekünk egy nagyon vicces közös képet még gyerekkorunkból. Ez a korszak mindenki életében meghatározó. Ha egy városban tartózkodunk, biztosan gondoskodunk arról, hogy összefuthassunk.  
 
Ugyanez az érzelmi magja a Haverok harcának, viszont itt nemcsak érzelmek, hanem komoly akciójelenetek is láthatók… 
 
A Haverok harca egy akció-vígjáték, ami nagyon hatásosan keveri a két műfaj elemeit. Elsősorban egy ütősen összerakott komédiáról van szó, amit fantasztikus akciójelenetek színesítenek, ugyanakkor ezek is nagy szerepet játszanak a poénokban. Elképesztően cool. 
 
Nehéz összeegyeztetni ezt a két zsánert? 
 
Jeff Tomsic, a rendezőnk azzal a céllal állt neki az akciójelenetek rendezésének, hogy minden jelenettel megidézzen egy-egy klasszikus akciószcénát, és ezzel a hozzáállással biztosan nem könnyítette meg a saját dolgát. Ugyanakkor, ha ez jól sikerül, akkor a nézők csak még többet kapnak, szóval érdemes kockáztatni. A Haverok harca célközönsége nagyon széles. Egyszerre szól az idősebb nézőkhöz, akik könnyen tudnak azonosulni a karakterekkel, valamint a fiatalabbakhoz, akik könnyen átérezhetik azt, hogy milyen fontos, hogy kapcsolatban maradjunk a legjobb barátainkkal, és bármerre sodor bennünket az élet, ne veszítsük el őket. 
 
Azonnal megtaláltad a közös hangot a színésztársaiddal? 
 
A legtöbbjüket már korábbi filmforgatásokról ismertem. Nemrég forgattam Isla Fisherrel, Ed Helmsszel már régi barátok vagyunk, a Tolvajok városát együtt forgattam Jeremy Rennerrel, Hannibal Buresst akkor ismertem meg, amikor párszor én is szerepeltem a Saturday Night Live-ban, Jake Johnsont pedig különféle kacifántos utakon keresztül ismerem. Az egyetlen ember, akivel most találkoztam először, az Annabelle Wallis volt, de vele is gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Mind nagyszerű emberek, akiknek jó volt a társaságában lenni. A forgatási idő után is gyakran összefutottunk, és sokszor mentünk el együtt vacsorázni Atlantában. Ezek után nem volt nehéz eljátszanunk azt, hogy régi barátok vagyunk. 
 
A film Jeff Tomsic első rendezése. Milyen rendezőnek ismerted meg őt? 
 
Ennek a filmnek olyan sok szereplője és olyan sok alkotóeleme van, hogy már önmagában az Jeffet dicséri, hogy sikerült mindezt végig egyben tartania. Emellett sikerült egy olyan mozit letennie az asztalra, ami nemcsak hihetetlenül vicces, hanem van egy érzelmi magja is, amivel könnyen azonosulni tudunk. 
 
Mit gondolsz, a film milyen hatással lesz a nézőkre? 
 
Abban bízom, hogy a megnézése után az emberek kedvet kapnak majd ahhoz, hogy újra felkeressék azokat a barátaikat, akiket már régen nem láttak. Persze a legtöbb barátunkkal tartjuk a kapcsolatot a közösségi médiában, és ez rendben is van, de teljesen mást jelent a szemtől szemben találkozás, és ezért is játsszák ezek a srácok ennyi éven át a fogócskájukat. Egyszerűen csak fontos számukra, hogy barátként együtt maradjanak, és ez a kedves kis nonszensz az, ami összetartja őket. 
 
A Haverok harca július 5-től látható a magyar mozikban.
 
 
Tulu/InterCom
2018.06.25
|
(33 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.