Kócsag a falon

A világ nagyvárosaihoz hasonlóan Budapesten is egyre több helyen bukkannak fel tűzfalakat díszítő műalkotások. Ezúttal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyik hallgatójának tervei kerültek fel egy ház falára.
A legújabb művet, ami a XI. kerületi Bertalan Lajos utca 16. szám alatti társasház tűzfalára került fel, a Színes Város Csoport közreműködésével Zsuffa Zsanna Lídia, a MOME hallgatója egy tűzfaltervezési kurzus keretében tervezte meg. A 300 négyzetméternél is nagyobb falfestmény a Színes Város fontos és előremutató projektje volt, hiszen kiemelt küldetésük, hogy a fiatal művészek egyéniségét és sokoldalúságát bemutassák.  
 
A festést megelőzően a MOME 14 tervezőgrafika szakos hallgatója a környezetvédelem fontosságát előtérbe helyező látványterveket készített. Az előengedélyeztetést követően három tervről online szavazást tartottak az urbanplayer.hu weboldalon, ennek eredményeként valósult meg a nagyméretű kócsagot ábrázoló falfestmény, amelyet a tűzfalszínesítő szervezet művészei alkottak meg a tervezővel közösen. 
 
(MTI) 
2018.06.25
|


Játék
Az Illumination és a Universal Pictures bemutatja Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült legújabb animációját, A Grincset.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.