Programok hétvégére

2018. június 29.-július 1.
Ló- és agárverseny, filmvetítés, krisna fesztivál, növénypiac és egy grunge-koncert is helyet kapott hétvégi programgyűjteményünkben, a nosztalgia jegyében pedig a BKK különleges villamos- és hajójáratát, valamint egy VIII. kerületi irodalmi sétát ajánlunk.
Hóvirágünnep - filmvetítés
Petőfi Irodalmi Múzeum 
június 29., péntek 20:30 
www.nyarifesztival.com
 
Hol máshol történnne biciklis vaddisznóüldözés, vagy disznótor egy Trabant hátsó ülésén, mint a szatirikus humor legjobb ismerőinek, Bohumil Hrabal és Jirí Menzel filmjében. A gyönyörű cseh kis falu, Kreskó lakói utolérhetetlen leleményességgel élik a maguk hétköznapi, unalmasnak egyáltalán nem mondható életüket. Nem történhet semmi olyan, amely kizökkentené őket békés derűjükből, és a szomorú eseményekben is meglátják a dolgok fonákját. Ingyenes! 
 
Derby Fesztivál 2018 
Kincsem Park 
június 29.-július 1. 
www.kincsempark.hu 
 
Három napon át három különböző szakág legjobbjai mérik össze tudásukat a Kincsem Parkban. Pénteken a 4. Agár Derby, szombaton a 104. Magyar Ügetőderby, vasárnap pedig a 96. Magyar Derby, a telivérek legendás futama lesz a nap fő versenye. Emellett gyerekprogramok és még számos érdekesség várja a látogatókat. 
 
Duna nosztalgiavillamos 
2-es villamos 
2018. június 30., szombat  
www.bkk.hu/menetrendek, www.bkk.hu/nosztalgia 
 
Utazzon végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parton a 2-es villamossal! Útközben számos műemléket, látnivalót megcsodálhat, többek között az Országházat, a budapesti hidakat, a budai vár és a Gellért-hegy panorámáját. 
 
170 éves a Magyar Honvéd Folyami Hadihajózás - Családi Nap
MH Hadikikötő 
június 30., szombat 08:00 
www.170.honvedseg.hu 
 
Zenekari műsorok, katonai kézitusa és közelharc-bemutató, kardforgatás, előadások, karate-bemutató és még számos program várja a látogatókat. Ingyenes!
 
Ratha-yatra Szekérfesztivál 2018 
Vörösmarty tér, Városliget 
2018. június 30., szombat  
www.krisna.hu/szekerfesztival
 
Zenészek, táncosok, énekesek, mutatványosok, színpadi programok, koncertek, előadások, vegetáriánus ételek, hennafestés, gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
Híres íróink nyolcadik kerületi világa 
VIII. kerület, Gutenberg tér 
2018. június 30., szombat 10:00 
www.beyondbudapest.hu 
 
A Séta a nyolcadik kerületnek egy olyan korszakán vezet végig, amikor a terület még művésznegyed volt, és utcáin a magyar irodalom számtalan emblematikus alakja megfordult. Jegyár: 3000 Ft. 
 
Hófehérke nosztalgiahajó 
Jászai Mari tér (Margit híd) 4. számú kikötő 
június 30., szombat 14:00 
www.bkk.hu/menetrendek, www.bkk.hu/nosztalgia 
 
Teljes pompájában feltárul a Duna-part csodálatos panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. Megnézheti Budapest különleges hídjait is a dunai hajósok szemszögéből. Ajánlott korosztály: 2+. 
 
Kiskertpiac 
Anker’t 
július 1., vasárnap 10:00 
www.facebook.com 
 
Virágok, csokrok, pozsgások, kaktuszok, rovarfogók, tillandsiák, balkonnövények, cserepes fűszernövények, gasztronómiai élvezetek, natúr kencék, gyertyák és dizájn kiegészítők, ékszerek, családias hangulat várja a látogatókat. Ingyenes! 
 
Alice in Chains 
Budapest Park 
július 1.,vasárnap, 18:00 
www.budapestpark.hu 
 
A legendás Seattle-i grunge négyes legsúlyosabb alappillére 9 év után visszatér Budapestre. Jegyár: 8000-10 000 Ft. Bővebben >>
2018.06.27
|


Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.