Ingyenes gyerekprogramok a nyári szünetre!

Budapest, augusztus 26-ig
Ha épp nincs táborban a gyerek, és nem akar otthon vagy a közeli játszótéren játszani, már a meséktől is herótja van és rátört az „unatkozom, mit csináljak?”-érzés a hosszú nyári szünet alatt, ne essünk kétségbe, hisz rengeteg családi program akad a városban ilyenkor is, ráadásul sok közülük ingyenes! Mutatjuk, mik ezek!
Pöttömkert 
május 6-tól egész nyáron vasárnaponként 
www.facebook.com 
 
A Budapest Park nem mindig a nagy gyerekeké! A Park minden hónap első vasárnapján átváltozik Pöttömkertté. Érdekes, izgalmas és interaktív gyerekprogramokkal, előadásokkal várják a vidámságra vágyó kisgyermekes családokat.
 
Ha szerda, akkor ÓKK
Óbudai kulturális Központ 
június 20.-július 25., szerdánként 10h 
kulturkozpont.hu 
 
A nyári szünidő alatt szerdánként interaktív műsorokkal várják a gyerekeket Óbudán. Klasszikus bábszínház, koncert és kreatív kézművesprogram hat héten át, minden szerdán. 
 
Tranzit gyerek mozi 
Tranzit Art Café 
június 26.-augusztus 21., keddenként 
www.facebook.com 
 
Szabadtéri mozizás kifejezetten gyerekeknek keddenként a Tranzit Caféban! Program: Június 26. – Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás, július 3. – Bébi Úr, július 10. – Alsógatyás kapitány, július 17. – Gru 3., július 24. – Verdák 3., július 31. – Coco, augusztus 7. – Ferdinánd, augusztus 14. – Viszlát, Christopher Robin, augusztus 21. – Walter Mitty titkos élete. A vetítések ingyenesek! 
 
Játszó-szerda 
József Attila Lakótelep, Nagyjátszótér 
június 27.-augusztus 8., szerdánként 10h 
www.fmkportal.hu 
 
Ingyenes gyerekprogram-sorozat a IX. kerületi József Attila Lakótelepen, ahol kézműves-foglalkozásokkal és meseelődásokkal várják a legkisebbeket.  
 
Programok a Mátyás király játszóparkban 
Mátyás király játszópark 
június 30., július 14., 28., augusztus 11., 10:30
www.budavar.hu
 
A Mátyás király emlékév alkalmából a nyári szünetben négy hétvégén várják a családokat a parkba meseelőadásokkal, koncerttel, középkori hangulatú kézműves-foglalkozással. Ingyenes! 
 
Verspark - Nyáresti koncertek a Szent István parkban 
Szent István Park 
július 1.-augusztus 12. 
www.kult13.hu 
 
A hagyományos nyáresti koncertsorozat immár 18. alkalommal kerül megrendezésre. A koncertek és előadások este 19 órakor kezdődnek, de a gyerekeket már 17:30-tól kézműves-foglalkozásokkal várják. 
 
Szünidei programok a Ferenc téren 
július 5.-augusztus 2., csütörtökönként 10h 
www.fmkportal.hu 
 
Csütörtökönként ingyenes gyerekelőadásokat láthat a közönség a Ferenc téren. A gyerekek megismerhetik többek között Sicc, Szólószőlő és a Mesemalac kalandjait. 
 
Békepipa és vasparipa – Indiánok a könyvtár kertjében 
Óbudai Platán Könyvtár 
július 5., 17h, augusztus 9., 17h 
www.obudainyar.hu 
 
Mesefoglalkozás az 5-10 éves korú lelkes kalandoroknak. Irány a Vadnyugat: a cowboyok és sámánok, fejdíszek és totemek világa! Ha szereted a kreatív, ügyességi, logikai feladványokat és játékokat, itt a helyed! A program ingyenes. 
 
Mozgásban a kultúra! – Csúszkálás a hőségben! 
Béke tér 
július 14., 15h 
www.facebook.com 
 
A nyár legmelegebb hónapjában, júliusban egy 4 évszakos korcsolyapályát építenek fel a XIII. kerületi Béke téren, melyen a hőségben is élvezhetik a gyerekek a csúszkálás örömét. Azoknak sem kell otthon maradnia, akinek nincs saját korcsolyája, mivel kölcsönözni is lehet. A család összes tagja talál majd számára kedvező elfoglaltságot, hiszen lesz játszóház, arcfestés és légvár is. 
 
AUFeszt III.
XIII. kerület, Babér utcai templom parkja 
július 20., 19-21h 
www.facebook.com 
 
Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén! Az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozat a gyerekeknek is érdekes élmény lehet. A részvétel díjtalan! 
 
Amfiteátrumi mesék - Nyári szabadtéri bábszínház 
Gazdagréti Közösségi Ház 
július 24., 18:30, augusztus 28., 18:30 
www.facebook.com 
 
Nyári szabadtéri bábszínház a Gazdagréti Közösségi Háznál. Júliusban Fekete Cilinder kalandjait ismerhetik meg a gyerekek egy sok-sok zenével és játékkal fűszerezett előadáson, míg augusztusban a Portéka színpad kalauzolja el a kicsiket a mesés keleti táj világába. A Törökülésben című előadás alkalmával dalos játékokat is megismerhetnek a résztvevők. 
 
Magyar Népmese Színház: A kóró és a kismadár 
Eötvös10 Kulturális Központ 
augusztus 15., 10h 
www.eotvos10.hu
 
A kismadár nagyon egyedül érzi magát, ezért a kóróval szeretne összebarátkozni. A büszke kényes kóró azonban nem áll vele szóba. A kecskét, a farkast, a falut, a tüzet, vizet, a bikát, a bunkót, a férgecskét hiába hívja segítségül, nem hallják meg a kismadár egyszerű kérését. Végül a kiskakasnak éppen arra van szüksége, amit a kismadár felajánl neki. A 6-12 éveseknek ajánlott programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött (tel.: 322-2886). 
 
Angyalfolki Utcabál 
Dagály utca 
augusztus 26., 10h
www.kult13.hu 
 
Augusztus utolsó vasárnapján idén is megrendezésre került a több mint negyedszázados rendezvény, amely rendkívül gazdag egész napos programkínálattal várja nemcsak az angyalföldieket. Koncertek, főzőverseny, sportfoglalkozás, vásári forgatag is szerepel az idei programban. Részletek a megadott honlapon hamarosan!
 

 
+ Megnyílt a főváros első vizes játszótére Kispesten - Bővebben >>
 
+ Óriáshomokozó és játszótér ÚjpestenBővebben >>
 
+ Csepeli Kalózos játszótér - Bővebben >>
 
2018.06.28
|


Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

A kis kedvencek titkos élete 2

amerikai-francia-japán animációs film, 86 perc, 2019

Toy Story 4

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

Egy kutya négy útja

amerikai családi film, 109 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
08:11
Monchhichi
I. évad, 22. rész
08:12
Tini titánok, harcra fel!
2013, 1126. rész
08:15
Nicky, Ricky, Dicky és Dawn
II. évad, 211. rész: Aki átment a létra alatt...
08:20
Szilaj a szabadon száguldó
II. évad, 22. rész: Lucky és a díjlovaglás-merénylet
08:20
Mr. Bean
2002, 111. rész: A rózsaszín háziállat
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.