Új film Basquiat tinédzser éveiről

Jean-Michel Basquiat tinédzser éveiről készített dokumentumfilmet Sara Driver rendezőnő. A főként interjúkból, archív felvételekből álló Boom for Real: The Late Teenage Years of Jean-Michel Basquiat című film végigköveti az 1988-ban, 27 évesen kábítószer-túladagolásban meghalt művész életét.
Basquiat életébe attól a ponttól kapcsolódunk bele, amikor a hetvenes évek végén kirúgták a középiskolából, és egészen az első sikeres eladásáig követhetjük nyomon, amikor Henry Geldzahler, a Metropolitan Múzeum korábbi kurátora megvette egyik munkáját. Bár Basquiat, akkor még ismeretlen volt a művészvilágban olyan hírességek körében mozgott, mint Jim Jarmusch filmrendező, Luc Sante író vagy a Warhol-köréhez tartozó Glenn O’Brien. 
 
A dokumentumfilmből kiderül, időbe telt, míg Basquiat el tudta fogadtatni magát képzőművészként, sőt kezdetben inkább az írással, zenéléssel és grafitizéssel foglalkozott. A filmhez kapcsolódva, New Yorkban július 29-ig látható a Zeitgeist: The Art Scene of Teenage Basquiat című kiállítás, melynek egyik kurátora szintén Sara Driver volt.  
2018.07.02
|


Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.