Kedvenc helyek

Mike Shinoda: Post Traumatic

Megjelenés dátuma: 2018. június 15.
est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (1)
[ hiphop / pop ] A legtöbb zenész kevés interjús szituációt gyűlöl jobban annál, mint amikor az újságíró azt kéri, szíveskedjék magyarázatot adni az új lemez címére. Nos, Mike Shinodának ettől aligha kell tartania, ugyanis a „Prost Traumatic” több mint egyértelmű utalás.
A Linkin Park rapperének ugyanis aligha lehetett könnyű feldolgoznia, hogy zenésztársa – pár nappal azután, hogy egy családi videón önfeledten vigyorgott – 41 évesen felakasztotta magát. Hogy a zenekar folytatja-e Chester Bennington nélkül, az egyelőre kérdéses, ám a kreatív elme krízis esetén sem áll le, sőt, leginkább katalizátorként hat rá. Viszont Shinoda szólódalai arról árulkodnak, hogy korántsem ő volt a Linkin Park zenei agya, legfeljebb egy fogaskerék a gépezetben. A csapat legutóbbi lemezei (illetve a januárban megjelent előzetes EP) után a Post Traumatic popos hangvétele már aligha hat bárkire is a meglepetés erejével, Mike-ot azonban nem igazán hallhattuk még ennyire minimalista zenei közegben. A hangszerelés viszont csak az egyik tényező, ami miatt az album óhatatlanul unalomba fullad.
 
 
 
Mint tudjuk, Shinoda nem vádolható azzal, hogy különösebben nagy hangterjedelemmel vagy karakteres orgánummal bírna, és rapperként is csupán a kötelező köröknek tesz eleget. A szövegek súlyos mondanivalójához képest pedig a dalok meglehetősen lagymatagnak és jellegtelennek hatnak, és sajnos az 53 perces játékidő sem válik az anyag előnyére. A Place To Start és az Over Again kettőse megbízhatóan előrevetíti, mire számíthatunk a következőkben: néhány elvétett fuckot leszámítva egy maximálisan rádióbarát és polírozott popalbumra, mely már csak Shinoda vérszegény előadása miatt is képtelen bárminemű szenvedélyt közvetíteni vagy katarzist kiváltani. Igazi csúcspontot nem lehet említeni (mint ahogy szégyenteljes mélypontot sem), még a Chino Moreno (Deftones) és Machnine Gun Kelly közreműködésével rögzített Lift Off is csak egyszeri érdekességként állja meg a helyét. A Post Traumatic legfeljebb keményvonalas Linkin Park-rajongóknak ajánlott szerény hiánypótlóként. 
 
Kiadó: Warner 
Trooper
2018.07.03
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.