Fényfestők és street artistok lepték el Pécset

Minden eddiginél látványosabb volt a Pécsett megrendezett négynapos Zsolnay Fényfesztivál. A szervezők mintegy 100 programmal, háromdimenziós fényfestéssel, újcirkuszi és utcaművészeti kavalkáddal várták a látogatókat, a kedvelt pécsi épületek fényfestést, a belváros ismert terei és rejtett zugai fényinstallációkat kaptak.
A pécsi székesegyház homlokzatának megfestésére idén is meghirdetették a nemzetközi Zsolnay Light Art Fényfestőversenyt, aminek első díját a magyarországi Fluid csapata nyerte Seven című alkotásával, a második helyezett Kertész Éva lett, harmadikként pedig a mexikói Nullpixel végzett, míg a közönségdíjat a magyarországi Artcontrols csapata nyerte el.
 
Ugyancsak a Fényfesztivál programja keretében rendezték meg a Zsolnay Street Artist versenyt, amin utcaszínházi és utcai cirkuszi produkciók versengtek, közülük a közönség az argentin Circo Eguapot választotta győztesnek.
(MTI/Pesti Est) 
 
2018.07.03
|


Florosz Szpirosz Emlékkiállítás.
Budapest, K11 MKK, november 16. - december 2.

Kazovszkij 10.
Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.

Bács Emese kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, 2018. november 22. - 2019. január 6.

Játék
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.