Programok hétvégére

2018. július 6-8.
Nyílik a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában, de most lesz a Budapest Pride Felvonulás is. Közben javában zajlik az Óbudai nyár és a Budapesti Nyári Fesztivál, a műanyagmentes világnaphoz kapcsolódóan pedig szombaton Műanyagmentes Pikniken is részt vehetnek az érdeklődők. Hogy az utazás is élmény legyen, használjuk a BKK nosztalgiajáratait!
Templomok a talpunk alatt
Kórház utca 
június 15.-augusztus 31. 
www.obudainyar.hu 
 
Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról. A szabadtéri tárlat mintegy kiegészíti, összefoglalja az Óbudai Múzeum állandó kiállításainak középkori anyagát, bemutatva a látogatóknak az egykor a Fő téren állt Árpád-kori Szent Péter-bazilikát és a Piast Erzsébet által alapított gótikus Szűz Mária-templomot, valamint Óbuda területéről a ferences, a pálos, a klarissza kolostorokat és templomokat, a Szent Margit-plébániatemplomot és a királyi, királynéi várat. A kiállítás segítségével megismerheti a látogató az egykori királyi, királynéi városnak a korabeli Európa művészetével egyenrangú alkotásait, építészetét. 
 
Erwin Wurm: Egyperces munkák. A szobrászat mint program 
Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum 
2018. július 6. - szeptember 23.
www.ludwigmuseum.hu  
 
A művész egyperces szobrainak (One Minute Sculptures) alapját a leghétköznapibb tárgyaink jelentik: kissé átalakított ruhadarabok, bútorok, lakberendezési kiegészítők vagy éppen közlekedési eszközök, amelyeket rajzos használati útmutatókkal mutat be. Bővebben >> 
 
Zenélő Budapest – Minikoncert 
Műcsarnok 
július 6. péntek, július 7. szombat, július 8. vasárnap, 11h
www.mucsarnok.hu
 
Több mint 600 ingyenes szabadtéri koncert városunk legjobb muzsikusaival, és egy exkluzív hangversenysorozat Budapest legszebb szabadtéri helyszínein. A Műcsarnok lépcsőin 2018. június 1. és augusztus 12. között pénteken, szombaton és vasárnaponként 11 és 11.30 órakor négytagú szaxofonegyüttes ad ízelítőt klasszikus művek dzsesszfeldolgozásaiból, alkalmanként húsz percben. Ingyenes! 
 
Péntek a műteremben – nyári műteremlátogatások a Resident Art Budapesttel 
Budapest 
július 6. péntek, 17h 
www.residentart.com
 
A látogatások azok számára a legizgalmasabbak, akik nem csak a megszokott körülmények között szeretnének közelebbi ismeretségbe kerülni kortárs alkotókkal és azok alkotásaival. A péntek délutáni műterem-látogatásokhoz semmiféle előképzettség vagy tudás nem szükséges, mindössze érdeklődés és némi nyitottság kell ahhoz, hogy valaki a kérdező szemszögébe helyezkedjen és megnyissa magát egy alkotói világ számára.
 
Atlantic Flight - Vízi cirkusz 
Fővárosi Nagycirkusz 
július 6. péntek, július 7. szombat, július 8. vasárnap, 15h 
www.fnc.hu 
 
Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című új műsorunkban szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia, és mi csak arra kérjük nézőinket, hogy szálljanak fel velünk kerek e világot keresztbe-kasul bejáró repülőnkre. Bátor kapitányunk és csinos stewardesseink vezetésével egy ugrásnyira van a világ legtávolabbi csücske is, ők pedig nem félnek elindítani a motort, felszállni bondorodó felhők magasába, és elvezetni csodás gépmadarukat bárhová, ahol mesés kalandok és felejthetetlen csodák várnak mindannyiunkat. 
 
Duna nosztalgiavillamos  
2-es villamos  
2018. július 7., szombat  
www.bkk.hu/menetrendek, www.bkk.hu/nosztalgia  
 
Utazzon végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parton a 2-es villamossal! Útközben számos műemléket, látnivalót megcsodálhat, többek között az Országházat, a budapesti hidakat, a budai vár és a Gellért-hegy panorámáját.  
 
Frida Kahlo kiállítása 
Magyar Nemzeti Galéria 
2018. július 7. - november 4.
www.mng.hu 
 
Kahlo szimbólumai általában könnyen megfejthetők és utalnak a művész életének azon szakaszára, amelyben a mű született. Kahlo szinte valamennyi festménye önéletrajzi ihletésű. Ő volt az első festő(nő), aki leplezetlenül ábrázolta a női testet, a szexualitást és olyan élményeket, amelyeket csak a nők élhetnek át. Bővebben >> 
 
Műanyagmentes Piknik 
HuMuSZ Ház 
2018. július 7., szombat 10h
www.facebook.com 
 
Workshopok, mini vásár és kötetlen beszélgetés a műanyagmentes életről várja az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
Hófehérke nosztalgiahajó  
Jászai Mari tér (Margit híd) 4. számú kikötő  
2018. július 7., szombat 14h  
www.bkk.hu/menetrendek, www.bkk.hu/nosztalgia  
 
Teljes pompájában feltárul a Duna-part csodálatos panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. Megnézheti Budapest különleges hídjait is a dunai hajósok szemszögéből. Ajánlott korosztály: 2+.  
 
Budapest Pride Felvonulás 
Városligeti Fasor 
2018. július 7., szombat 14h 
www.budapestpride.hu 
 
Az év legnagyobb LMBTQ bulija budapesten, a hivatalos házigazda: Steiner Kristóf. 
 
Budapest Pride Rainbow Party 2018: Conchita Wurst 
Budapest Park 
július 7., szombat 18:00
www.budapestpark.hu 
 
Az Eurovízió-győztes férfi énekesnő először Budapesten. 3500-5000 Ft 
 
Heinrich Von Kleist: Amphitryon 
Aquincumi Múzeum 
július 7. szombat, július 8.. vasárnap 19:30 
www.obudainyar.hu 
 
„Ki vagyok én?” Az emberi lét alapvető kérdésére sokféleképpen felelhetünk. Ki a cselekedetein, ki a vágyain, munkáján, rangján, a szerelmén vagy éppen a főnökén keresztül definiálja saját magát. De abban mindannyian megegyezünk, hogy valami választ muszáj találnunk, hogy tudjuk, létezünk. Heinrich von Kleist fantasztikus drámájában az istenek szeszélye folytán minden ember szembekerül saját válaszával, végül a lét és nemlét határmezsgyéjén botladozva ki-ki elveszti önmagát. Az egyszerre mulattató, megrázó és elgondolkodtató mű páratlan nyáresti élményt ígér. Jegyár: 2500 Ft 
 
Villa.séta 
Barabás Villa 
2018. július 8., vasárnap 11h
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek túraveztővel. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről és a helyről. Ingyenes! 
 
Arany János a Margitszigeten - irodalmi séta, extra programokkal 
Margitszigeti Szabadtéri Színpad 
2018. július 8. vasárnap, 15h 
www.szabadter.hu
 
A költő szobrától induló tematikus túra során az érdeklődők bejárhatják az Arany János által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok – Jókai, Krúdy, Madách, Bródy Sándor, Babits, Szerb Antal, Radnóti – emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában élt és alkotott. A séta időtartama 90 perc. A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul. Kérjük, a jegyeket előre foglalják le telefonon (+36 (1) 301-0147) vagy vásárolják meg online. 
 
CINDERELLA – Családi mesemusical az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról 
RaM Colosseum 
2018. július 8., vasárnap 17:00
www.ramcolosseum.hu
 
Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel. Ajánlott korosztály: 3+.
 
2018.07.04
|


Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.